Підприємці з Тернопільщини зможуть взяти участь у конференції в Польщі

Підприємці з Тернопільщини зможуть взяти участь у конференції в Польщі

28.02.15 17:46 0 806
Про співпрацю підприємців Тернопільщини з представниками польських компаній йшлося під час зустрічі заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри з головою Комітету Міського Господарства Національної економічної палати Польщі Зеноном Кічкою. Зустріч відбулася 26 лютого у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Зенон Кічка зазначив, що Комітет Міського господарства Національної економічної палати у Варшаві ініцією сформування Платформи Міжнародної співпраці – структури, що сприятиме обміну інформацією і знаннями між представниками бізнес-структур, органів влади, сектору науки з різних країн з їх польськими колегами.З огляду на особливу увагу Платформи Міжнародної співпраці до східного напрямку, Комітет ініціює створення Польсько- Українського Клубу Бізнесу.

"Комітет вважає за необхідне консолідувати діяльність польських підприємств, органів влади, наукових установ в Україні із залученням інтелектуального, технологічного, капітального потенціалу на користь українських партнерів. Також це дасть змогу українській стороні налагодити співпрацю з їх польськими колегами. Окрім того, це дозволить модернізувати свої підприємства і запроваджувати європейські стандарти управління"

За його словами, ініціатива створення Польсько-Українського клубу Бізнесу є відповіддю на найгостріші виклики перед якими знаходиться економічне співробітництво обох країн. Можливостями нової структури зможуть скористатися і підприємці з Тернопільщини.

Заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Бицюра зауважив, що його основне завдання на цій посаді - це розвиток регіону і налагодження тісної співпраці з представниками інших держав.

"Зараз нам дуже важливо знайти партнерів для сертифікацій продукції чотирьох великих підприємств, які діють на території краю, - констатував заступник. - Оскільки в нас немає традиційних ринків збуту в Росії, то постало питання виходу аграрної продукції на ринки ЄС. Наша делегація недавно була за кордоном на навчанні по сертифікації продукції. Ми будемо вдячні, якщо ви допоможете нам у цьому".

Також голова Комітету Міського Господарства Національної економічної палати Польщі Зенон Кічка поінформував, що 25-26 березня у Польщі відбудеться конференція "Економічний розвиток міст регіонів України".

"Ми не передбачуємо офіційних виступів, - констатував він. - Скоріш за все, це буде обговорення між українськими і польськими підприємцями. За попередньою інформацією, участь візьмуть близько 20 польських підприємців. Тому з радістю чекаємо представників з Тернопільщини".

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Перший інформаційний тур ...

КОМЕНТАРІ