На Тернопіллі виконання заходів щодо утримання у належному стані засобів колективного захисту населення – на контролі влади

На Тернопіллі виконання заходів щодо утримання у належному стані засобів колективного захисту населення – на контролі влади

28.02.15 14:55 0 755
Про стан забезпечення населення області засобами колективного та індивідуального захисту доповів начальник відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС України в області Ігор Греса під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відбулося засідання 27 лютого під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри.

«Для населення області існує загроза хімічної небезпеки, пов'язаної з використанням хімічних речовин у промисловості, - констатував він. - На основі аналізу, проведеного фахівцями управління, станом на 25 лютого забезпеченість засобами захисту персоналу хімічно небезпечних об'єктів – 88%. Працівників підприємств, розташованих у зоні можливого хімічного забруднення, - 23%, що є одним з найнижчих показників в Україні.

Забезпечення працюючого населення, яке проживає в зонах хімічного забруднення, - 26%».

За словами Ігоря Івановича, проведена перевірка суб'єктів господарювання показує, що 90% засобів індивідуального захисту перевищують терміни експлуатації та є непридатними до використання.

«Працююче населення у Чортківському, Заліщицькому та Гусятинському районах не забезпечене засобами індивідуального захисту взагалі, а в місті Тернополі та в Борщівському районі - лише 38% населення».

Голова обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,

заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Бицюра доручив місцевим органам виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування здійснювати контроль за виконанням заходів щодо утримання у належному стані засобів колективного захисту населення.

«До 30 квітня представники влади та органів місцевого самоврядування повинні організувати роботу та здійснювати контроль за забезпеченням на підприємствах, розташованих на підпорядкованих територіях, засобами індивідуального захисту працюючого персоналу, а також населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення, за рахунок коштів підприємств, - наголосив Леонід Олексійович. – До цього ж числа вони мають заслухати керівників потенційно-небезпечних об'єктів, де використовуються у виробництві небезпечні хімічні речовини, які не забезпечують в повній мірі своїх працівників засобами індивідуального захисту».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ