Леонід Бицюра: "Позбавляти населення інформації про те,що відбувається в державі,- неправильно і безвідповідально"

Леонід Бицюра: "Позбавляти населення інформації про те,що відбувається в державі,- неправильно і безвідповідально"

28.02.15 09:25 0 605
Питання оплати за спожиту електроенергію пріоритетне в роботі обласних комісій та робочих груп.

На цьому наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Бицюра 27 лютого під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Протягом року силами структурних підрозділів обласної державної адміністрації та інших державних органів ми намагалися максимально скоординувати роботу щодо своєчасної та повної оплати за енергоносії, - констатував заступник. - Нам вдалося багато, адже рівень оплати від населення - 99, 5 %, бюджетних організацій – більше 100%. Загалом, це досить високий показник. Однак в силу різних обставин були непродумані і нелогічні відключення низки об'єктів, в тому числі і органів державної влади по районах. 26 лютого цей ряд поповнився відключенням від енергопостачання головної станції Тернопільської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення в Лозовій Тернопільського району. Це позбавило можливості мешканців Тернопільщини в радіусі 50 км від обласного центру користуватися послугами телебачення і радіомовлення. Було чимало звернень і дзвінків з різних районів області, у населених пунктах пропав мобільний зв'язок. Я думаю, що це безвідповідальна позиція ВАТ «Тернопільобленерго».

Як повідомив заступник, у зв'язку з цим у нього була розмова з керівником підприємства. Під час комісії Леонід Олексійович озвучив низку пропозицій та доручень структурним підрозділам облдержадміністрації щодо розв'язання проблеми.

Зокрема, департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації він доручив повністю надати інформацію про відключення електроенергії, які були протягом 2014 та початку 2015-го років, що стосуються органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також несанкціонованих відключень лікарень та освітніх закладів, а також - підготували лист щодо зборів акціонерів по зміні управлінської практики підприємства ВАТ «Тернопільобленерго» у Фонд державного майна, оскільки ВАТ «Тернопільобленерго» має значну частку державної власності,

Також доручено підготувати лист НЕК «Укренерго» стосовно вдосконалення механізму закупівлі і порядку розрахунків за надані енергоносії.

«До правоохоронних органів буде направлено відповідне звернення з проханням дати оцінку діям щодо таких відключень, - констатував заступник. - На Сході телевізійні вишки охороняють наші бійці від сепаратистів. А тут, на Тернопільщині, виходить, що нам навіть диверсантів не треба, щоб позбавити населення інформації про те, що відбувається в державі. Вважаю, що це неправильно і безвідповідально».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковинські дільничні ...

КОМЕНТАРІ