У Рівненській області міліція застерігає про смертельну небезпеку зброї та боєприпасів

У Рівненській області міліція застерігає про смертельну небезпеку зброї та боєприпасів

28.02.15 09:02 0 601
В умовах ситуації, яка склалась в Україні мають місце випадки вивезення із зони АТО у якості «сувенірів» або «експонатів» військового спорядження та зброї, які, насправді, є небезпечними і можуть спричинити поранення чи загибель людей.

Прикладом того, як не можна діяти, став трагічний випадок у школі селища Ріпки Чернігівської області, де 18 лютого внаслідок вибуху реактивної протитанкової гранати РПГ-18 одна людина загинула, а ще три поранені. Як повідомляють правоохоронці Чернігівщини, вибухонебезпечний предмет до освітнього закладу доставили волонтери, які у складі волонтерсько-журналістського десанту виїздили до села Піски під Донецьком. Нібито відпрацьований гранатомет мав поповнити експозицію шкільного музейного куточку.

Правоохоронці Рівненщини вкотру попереджають, що зброя, боєприпаси, інші вибухонебезпечні предмети, навіть якщо вони мають використаний і непридатний до бойового застосування вигляд, все рівно несуть в собі смертельну загрозу життю і здоров'ю людей, оскільки зробити однозначний висновок про безпечність таких предметів може лише кваліфікований фахівець, який володіє спеціальними знаннями.

Особливу увагу звертаємо до керівників навчальних закладів, музеїв, виставкових павільйонів, представників волонтерських організацій, командирів громадських формувань та загонів самооборони. Якщо до вас потрапив предмет військового спорядження, у безпечності якого ви не можете бути впевнені, обов'язково повідомте про це до міліції. В жодному разі не проводьте самостійних дій з таким предметом (огляд, відкривання чи закривання кришечок, натискання кнопок та важелів тощо). До приїзду працівників міліції забезпечте недоступність цього предмета для інших громадян. Пам'ятайте, що правила безпеки допоможуть зберегти життя та здоров'я як вам, так і багатьом іншим людям.

Міліція закликає громадян бути пильними та негайно повідомляти про подібні ситуації до правоохоронних органів, або на лінію «102» з метою унеможливлення випадків незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами, вибуховими речовинами і пристроями.

СЗГ УМВС України

в Рівннській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку з 6 березня по 15 ...

КОМЕНТАРІ