Гендерна культура на ринку праці - долаємо стереотипи нерівності

Гендерна культура на ринку праці - долаємо стереотипи нерівності

28.02.15 08:09 0 656
Активну участь у реалізації державної політики щодо рівних конституційних прав жінок та чоловіків бере Рівненський районний центр зайнятості. З початку року низку тематичних семінарів уже провели його фахівці на базі гендерного центру.

Гендерний центр є осередком проведення різноманітних заходів, спрямованих на роз'яснювальну роботу та популяризацію тематики рівноправності на ринку праці. Як правило, такі заняття проходять в інтерактивній формі, яка дає можливість активної участі кожного. Головною метою проведених заходів було поглиблення розуміння того, як стереотипи впливають на нашу свідомість і поведінку. Саме ми є безпосередніми носіями цих стереотипів, і тому лише від нас залежить, яким буде майбутнє життя; як подолати негативні прояви гендерної нерівності на ринку праці і як необхідно діяти, щоб досягти успіху на шляху до професійної самореалізації.

Велика увага на таких семінарах приділяється питанням толерантного гендерного спілкування, аналізуються та обговорюються у цьому контексті правила ділового спілкування.

Семінари з гендерної тематики сприяють формуванню навиків ефективної взаємодії між людьми різної статі, що є запорукою успіху в пошуку роботи та пристосування до нового професійного середовища. Така робота служби зайнятості говорить про те, що фахівці не стоять осторонь цієї проблеми та цілеспрямовано діють у формуванні гендерної культури населення шляхом інформаційно-просвітницької діяльності.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначені переможці ...
Наступна новина: Тернопільські велосипедисти ...

КОМЕНТАРІ