Волинський академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка відзначив 75-річчя

Волинський академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка відзначив 75-річчя

02.03.15 08:17 0 855
У Волинському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбулася прем'єра вистави “Століття Якова. Перше кохання”. Створена вона за мотивами роману відомого волинського письменника Володимира Лиса. Текст п'єси теж написав сам автор. Це чудовий дарунок митців шанувальникам театру з нагоди свого 75-річчя.

Привітати колектив з ювілеєм прийшло багато поважних гостей: голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, начальник управління культури обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук, начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, колишні актори цього театру, директор Волинського академічного театру ляльок, заслужений діяч мистецтв України Данило Поштарук, голова обласної спілки працівників культури Ярослав Корнилюк, представники духовенства.

З нагоди свята ювілярам надійшли листи від Віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань, Міністра культури України В'ячеслава Кириленка, колективу Львівського національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької. За творчі здобутки та з нагоди 75-річчя театру шевченківці отримали відзнаки центральної та обласної влади. Також за фінансового сприяння обласної ради для колективу було придбано автобус.

Микола Романюк у вітальному слові зазначив, що прем'єрний показ вистави справив на нього дуже хороше враження. «Ваше слово сильніше і влучніше за будь-які гради . Воно може змінити світ на краще. За 75 років ви засіяли своєю працею дуже багато добра», - сказав міський голова та побажав усім міцного здоров'я, творчого натхнення, нових здобутків та достатку і вручив Вітальний адрес міського голови колективу Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка (директор – Глива Анатолій Миколайович) за високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток культури і популяризацію народного мистецтва, а також з нагоди 75-річчя театру.

Микола Романюк Нагородив Почесною грамотою міського голови за багаторічну сумлінну працю, активну участь у культурно-мистецькому житті міста Луцька, а також з нагоди 75-річчя Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка працівників театру Сливу Ніну Анатоліївну, художника-модельєра з пошиття жіночих костюмів та Шульгу Едуарда Миколайовича, звукорежисера.

Подяку міського голови за багаторічну сумлінну працю, активну участь у культурно-мистецькому житті міста Луцька, а також з нагоди ювілею театру отримав Глива Андрій Анатолійович, художник з освітлення.

Микола Романюк подарував ювілярам комп'ютер та запевнив, що біля театру буде покладено бруківку.

Слово вдячності від колективу за любов до театру, підтримку, теплі емоції, бурхливі оплески високоповажним гостям та усім глядачам висловили заслужений діяч мистецтв України, художній керівник Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка Петро Ластівка та директор Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка театру Анатолій Глива.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Правоохоронці затримали ...

КОМЕНТАРІ