На Волині за отримання хабара засудили одного з міських голів

На Волині за отримання хабара засудили одного з міських голів

02.03.15 08:13 0 640
Чиновник вимагав від підприємця 35 тисяч гривень за внесення змін до генплану і надання йому ділянки для будівництва мотельного комплексу.

Затримали посадовця працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області при отриманні частини неправомірної вигоди.

Злочинну діяльність міського голови задокументували у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій за матеріалами, внесеними до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Чиновник вимагав від співзасновника підприємства неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч гривень за сприяння у погодженні на сесії міської ради рішення про внесення змін до генерального плану забудови земельних ділянок та надання дозволу на розробку проекту землеустрою для подальшого будівництва мотельного комплексу.

Горохівським районним судом Берестечківському міському голові Горохівського району Волинської області було посадовцю призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 35,02 тисяч гривень із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з використанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в органах державної влади строком три роки без конфіскації майна. Окрім того, чоловіка позбавили, відповідно до ст. 54 Кримінального кодексу України, рангу посадової особи органів місцевого самоврядування.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: про ...

КОМЕНТАРІ