Викрадений у Рівному "Фольксваген" міліціонери затримали на Житомирщині

Викрадений у Рівному "Фольксваген" міліціонери затримали на Житомирщині

02.03.15 08:03 0 640
Зловмисник, який спокусився на чужу автівку, не врахував наявності у ній активної супутникової протиугінної системи. Тож місцезнаходження автомобіля було оперативно встановлене самим власником, а повернено йому з допомогою вже житомирських працівників ДАІ.

Повідомлення про те, що по одній з автодоріг Житомирської області рухається викрадений у м. Рівному мікроавтобус «Фольксваген» надійшло на стаціонарний пост ДАІ Новоград-Волинського району 26 лютого.

– Про це наших рівненських колег проінформував сам власник викраденого транспортного засобу. Він мав змогу самостійно відстежувати свою автівку завдяки встановленій у ній супутниковій протиугінній системі, - каже заступник начальника УДАІ УМВС Житомирщини Олександр Дергачов.

Відтак, у можливому напрямку руху викраденого «Фольксвагена» виїхали одразу два екіпажа інспекторів дорожньо-патрульної служби. За деякий час розшукуваний автомобіль було виявлено на виїзді з селища Червоноармійського.

У свою чергу, керманич, помітивши патрульні автомобілі ДАІ, різко змінив напрямок руху та з'їхав з основної на ґрунтову дорогу. Втім, машина проїхала декілька метрів і застрягла у багнюці. Втекти пішки водію також не пощастило, хоч він і спробував: один з екіпажів ДАІ залишився біля «Фольксвагена», інший – наздогнав втікача.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Червоноармійського райвідділу міліції. Правоохоронці встановили, що за кермом викраденого автомобіля знаходився 33-річний житель м. Житомира. Для подальшого з'ясування обставин вчиненого ним кримінального правопорушення його було доставлено до місцевого райвідділку і в подальшому передано рівненським правоохоронцям.

Слід зазначити, що чинним кримінальним законодавством незаконне заволодіння транспортним засобом (ст.289 Кримінального кодексу України) карається штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком від 3 до 5 років.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці торгаш на ...
Наступна новина: На корупції ...

КОМЕНТАРІ