На Житомирщині правоохоронці вилучили у чоловіка дві гранати

На Житомирщині правоохоронці вилучили у чоловіка дві гранати

02.03.15 08:10 0 566
Працівники ДАІ виявили в автомобілі жителя м. Радомишля дві ручні гранати часів Великої Вітчизняної війни. Керманич пояснив, що знайшов небезпечні предмети у місцевому лісі. Боєприпаси правоохоронці вилучили, наразі триває з'ясування всіх обставин.

Працівники ДАІ, які забезпечували правопорядок та безпеку дорожнього руху на автотрасі Овруч-Малин-Кочерів, зупинили для перевірки автомобіль «Тойота» під керуванням 31-річного місцевого жителя. Під час огляду салону правоохоронці виявили два предмети, зовні схожі на ручні гранати.

ДАІшники викликали на місце події слідчо-оперативну групу Радомишльського райвідділу міліції та фахівців ДСНС.

Чоловік розповів, що знайшов боєприпаси у лісі неподалік районного центру, однак пояснити, навіщо забрав їх у салон автомобіля та наражав на небезпеку себе й оточуючих, не зміг.

Боєприпаси було вилучено та направлено для дослідження та знешкодження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. За попередніми даними вилучене є ручними гранатами Р-42 часів Великої Вітчизняної війни.

Наразі триває подальше з'ясування обставин. Попередня кваліфікація події - ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, де визначено за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Правоохоронці нагадують громадянам: у разі виявлення бойових припасів, зброї, підозрілих предметів, пакунків, валіз, нічийних іграшок, ґаджетів тощо не варто їх рухати, піднімати, заглядати всередину. Негайно зателефонуйте за номером «102» та повідомте про свою знахідку. Цим ви можете вберегти своє життя та оточуючих. Будьте пильні!

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинські оперативники ...

КОМЕНТАРІ