Іван Лещинин: "На Сихові побудують Хресну дорогу та облаштують парк"

Іван Лещинин: "На Сихові побудують Хресну дорогу та облаштують парк"

02.03.15 08:34 0 865
Львівська міська рада 26 лютого 2015 року спрямувала більше 1 млн грн на будівництво доріжок у лісопарку "Зубра", що у Сихівському районі, для подальшого прокладання Хресної дороги та облаштування зони активного відпочинку. Про це під час сесії Львівської міськради повідомив депутат від ВО "Свобода" Іван Лещинин.

"У б'юджет розвитку міста під час пленарного засідання нам вдалося включити 434 тисяч гривень на проєктні роботи і 1 мільйон 176 тисяч 300 гривень на частину будівельних робіт та облаштування парку. Ця сума – лише перший етап для побудови Хресної дороги, а також облаштування зони активного відпочинку", – зазначив свободівець.

За словами Івана Лещишина, ідея будівництва на цій території Хресної дороги виникла кілька років тому у розмові з настоятелем найбільшої Сихівської парафії церкви Різдва Пресвятої Богородиці отцем Орестом Фредином. "Відповідно тоді я як депутат від цього округу, а також наша районна організації ВО "Свобода" активно підтримали цю ідею",– наголосив депутат.

"Сихівський ліс буде поділений на дві частини. У центрі парку буде кільце діяметром 400 метрів – це зона тихого відпочинку. Тут прокладуть Хресну дорогу, яка матиме 14 зупинок для парафіян і належатиме до найбільшої на Сихові церкви Пресвятої Богородиці. Сподіваюся, що саме належність парку до цієї церкви забезпечить його функціонування та захистить від вандалізму. Друга частина – зона активного відпочинку. Тут буде прокладене хвилясте велике кільце, яке призначатиметься для активного проведення дозвілля. Навколо нього планується побудова дитячо-спортивних майданчиків. По цілому парку будуть прокладені піші доріжки, освітлення, лавочки та обов'язково урни для сміття", – повідомив свободівець.

Зрештою, націоналіст зазначив, що члени районної організації і депутати Львівської міської ради ВО "Свобода", парафіяни церков та мешканці Сихова неодноразово проводили толоки з метою очистити 42 га лісопарку "Зубра" від чагарників та хащів. "Сподіваюся, що найближчим часом у парку розпочнуться роботи", – наголосив Іван Лещинин.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд у Єгипті визнав ...
Наступна новина: На Хмельниччині небезпека ...

КОМЕНТАРІ