На Рівненщині для тимчасово переселених жителів Сходу України організували екскурсію в культурно-археологічному центрі «Пересопниця» на батьківщині всесвітньо відомого Пересопницького Євангелія

На Рівненщині для тимчасово переселених жителів Сходу України організували екскурсію в культурно-археологічному центрі «Пересопниця» на батьківщині всесвітньо відомого Пересопницького Євангелія

02.03.15 08:50 0 672
01 березня рятувальники Головного управління ДСНС України у Рівненській області організували екскурсію для жителів Сходу України, що тимчасово проживають на Рівненщині екскурсію в культурно-археологічному центрі «Пересопниця» на батьківщині всесвітньо відомого Пересопницького Євангелія.

Відвідувачів детально ознайомили з експозиціями історії Пересопниці княжої доби, музеєм Першокниги, а також, музейним комплексом просто неба «Княже місто».

Завітавши до культурно-архіологічного центру, присутні громадяни змогли детально ознайомитися з побутом мешканців княжого міста періоду ХІІ-ХІІІ століть. Трішки далі від музею, екскурсовод люб’язно продемонструвала древню Церкву та тогочасну фортецю із дерева у повну величину. Скрізь, куди б не заходили відвідувачі – відчувався дух княжої епохи, величної та самобутньої історії України.

Було весело та цікаво. Окрім того, що можна було дізнатися багато нового, цікавого та корисного, кожен хто відвідав музей - зарядиться свіжими романтичними почуттями.

Загалом, культурно-археологічний центр «Пересопниця» - це романтичне, надзвичайне місце з дуже гарними краєвидами. У музеї відчувається особливий величний дух місця і часу. Побувавши там, ніби перевтілюєшся відчуваючи себе вельможею величного князівства.

«Такі заходи для вимушених переселенців ми проводимо не вперше, адже вони дозволяють людям хоча б трохи відволіктися від тих проблем, які випали на їхню долю. Наші рятувальники при постійній підтримці обласної влади й надалі будуть організовувати для приїжджих зі східних областей громадян України цікаві розважальні та пізнавальні заходи, щоб ця категорія людей ніколи не відчувалася покинутою зі своїми проблемами на самоті», - зазначив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Будьте обережні: у ...

КОМЕНТАРІ