У Рівненській області завершено досудове розслідування стосовно трьох правоохоронців,які безпідставно застосували до громадянина насильство

У Рівненській області завершено досудове розслідування стосовно трьох правоохоронців,які безпідставно застосували до громадянина насильство

03.03.15 08:49 0 631
Слідчим відділом прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою трьох дільничних інспекторів Рівненського міськвідділу міліції, які безпідставно застосували до громадянина насильство.

Встановлено, що вказані працівники міліції у жовтні 2014 року за відсутності жодних підстав намагались затримати та примусово доставити до приміщення Рівненського МВ УМВСУ в Рівненській області 32-річного мешканця обласного центру для проведення слідчих дій за його участю. При цьому, вийшовши за межі своїх службових повноважень, міліціонери безпідставно застосовували до вказаного громадянина фізичне насильство, завдавши йому кілька ударів руками та ногами в різні частини тіла, чим завдали біль та спричинили тілесні ушкодження.

Дії міліціонерів кваліфіковано прокуратурою Рівненської області за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що супроводжувалось насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, вчинене групою осіб).

За клопотанням прокуратури області судом підозрювані відсторонені від посад, стосовно них обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На даний час підозрюваним оголошено про закінчення досудового розслідування, їм надано доступ до матеріалів кримінального провадження. Після ознайомлення з ними обвинувальний акт щодо працівників міліції буде скеровано до суду для розгляду.

Довідково:

Санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 69 сім’ям загиблих в АТО ...
Наступна новина: Мобілізованих з ...

КОМЕНТАРІ