Більше 40 тонн гуманітарної допомоги доставили рятувальники ДСНС України впродовж двох діб до населених пунктів сходу країни

Більше 40 тонн гуманітарної допомоги доставили рятувальники ДСНС України впродовж двох діб до населених пунктів сходу країни

03.03.15 08:28 0 655
На сьогоднішній день, окрім завдань по забезпеченню переміщення громадян з небезпечних регіонів на сході України, проведення обстеження та розмінування звільнених територій, проведення робіт по відновленню систем життєзабезпечення міст та селищ Донецької та Луганської областей, на Державну службу з надзвичайних ситуацій покладено завдання організації доставки гуманітарних вантажів для забезпечення потреб населення, що постраждало від дій терористів.

Спільно з місцевою владою, за допомогою волонтерів, рятувальниками проводиться робота по збору та доставці гуманітарної допомоги для мешканців Донбасу. В першу чергу людям потрібні продукти харчування, питна вода, теплі речі, медикаменти, а також будівельні матеріали для відновлення осель в містах, що потерпають від постійних обстрілів терористів.

Наразі у східних регіонах працюють зведені загони ДСНС – Мобільний рятувальний центр на чолі з Сергієм Лавриненком та Міжрегіональний центр швидкого реагування під керівництвом Сергія Біляєва. Майже щодня вони вишукують можливі безпечні шляхи доставки гуманітарної допомоги та доправляють для жителів населених пунктів продукти харчування та будівельні матеріали.

Так, вчора рятувальники Мобільного рятувального центру, які наразі працюють на території Луганської області, броньованими автомобілями КРАЗ доставили продукти харчування до селища Троїцьке – 15 тонн, а також 10 тонн харчів до Попасної.

Зокрема, у селищі Троїцьке гуманітарну допомогу рятувальники розвантажили у будівлі Свято-Троїцького Храму, що зазнав значних руйнувань в результаті обстрілів. А у місті Попасна – на території пожежної частини. Наразі місцева влада формує списки людей, які потребують в першу чергу допомоги. Надалі рятувальники доставлять продукти харчування за адресами до людей.

“Ми постійно завантажуємо та доставляємо необхідні продукти харчування для людей, спілкуємося з місцевими жителями. Селище Троїцьке, в яке ми доправили гуманітарну допомогу, знаходиться на нейтральній території, фактично на межі між територією, де перебувають бойовики та територією, яку контролюють українські військові. Місцеві жителі дійсно радіють, коли до них приїжджають рятувальники. Як тільки ми розпочали розвантажувати допомогу, до нас одразу ж прийшли місцеві мешканці та дітлахи. Вони розповідали нам про те, як влаштували свій побут та як призвичаїлися до нинішніх умов. Найголовнішим є те, що кожен із них живе з вірою в мирне та спокійне майбутнє в Україні”, - зазначив керівник Мобільного рятувального центру Сергій Лавриненко.

Зазначимо, що напередодні рятувальники Мобільного рятувального центру доправили до мешканців селища Новотошківка 5 тонн продуктів харчування.

У свою чергу, мобільна група Міжрегіонального центру швидкого реагування, що днями вирушила на Донбас, доправила у смт. Миронівський Донецької області 10 тонн гуманітарної допомоги для населення.

Також, вчора до міста Авдіївка Донецької області рятувальниками було організовано доставку більше тони технічної води для місцевого населення та 180 літрів дизельного палива для роботи дизель-генераторів (80 літрів для центральної міської лікарні, 100 літрів – для «Укртелекому»).

Таким чином, рятувальниками ДСНС України впродовж двох діб було доставлено до населених пунктів сходу України більше 40 тонн гуманітарної допомоги. Мешканці Донецької та Луганської областей отримали продукти харчування: цукор, муку, крупи, макарони, воду, овочі, солодощі, а також, будівельні матеріали та медикаменти.Укртелекому

Прес-служба
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: У Сколівському районі ...

КОМЕНТАРІ