Депутати Верховної Рады прийняли закон про дерегуляцію бізнесу

Депутати Верховної Рады прийняли закон про дерегуляцію бізнесу

03.03.15 08:15 0 666
12 лютого 2015 року Верховна Рада у другому читанні ухвалила запропонований урядом закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції)". За законопроект (№ 1580) у другому читанні проголосували 260 народних депутатів із 354, зареєстрованих у сесійній залі. Його передано на підпис Президенту України.

Новим документом обумовлено спрощення ведення бізнесу шляхом скасування 16 свідоцтв, сертифікатів, висновків та інших засобів державного регулювання. Як вважають фахівці Міністерства економічного розвитку і торгівлі, у законі всі положення гармонізовані з вимогами ЄС, зменшено адміністративне навантаження на підприємства та знижено корупційні ризики у процедурах, які існують. Цей документ стосується і пересічних українців.

Зокрема, закон передбачає ліквідацію дозвільних центрів та передачу їх функцій у центри надання адміністративних послуг.

Також скорочуються терміни реєстрації бізнесу, скасовується необхідність публікації повідомлень про держреєстрацію у друкованих виданнях, встановлюються економічно обґрунтовані ціни на адміністративні послуги.

Перепланування житлових будинків і приміщень приватного житлового фонду без втручання у несучі конструкції та інженерні системи більше не потребують отримання дозвільних документів.

Держава також відмовиться від деяких функцій контролю у будівельній галузі на користь місцевих органів влади. На місцевому рівні з'являться органи держархбудконтролю, які отримають повноваження з видачі дозвільних документів та прийому об'єктів в експлуатацію.

Законом скасовується зобов'язання інформування замовником місцевих органів влади про отримані документи на початок будівництва та про прийняття об'єктів в експлуатацію; штраф за неподання зазначеної інформації; проведення обов'язкової експертизи кошторисів проектів будівництва вартістю до 300 тис. грн, що будуються за державні кошти; обмеження щодо залучення до здійснення контролю фахівців лише організацій, атестованих Мінрегіоном; визначення Держархбудінспекції замовником при знесенні за рішенням суду самобудів.

Інформацію подав Віталій Герман, начальник управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ