У Волинській області рятувальники вправлялися у подоланні аварій на гідротехнічних спорудах

У Волинській області рятувальники вправлялися у подоланні аварій на гідротехнічних спорудах

03.03.15 09:10 0 639
2 березня у місті Камінь-Каширський Волинської області відбулися спеціальні навчання служб і формувань цивільного захисту з ліквідації наслідків повені та евакуації населення з умовно-підтоплених територій.

За легендою навчань внаслідок артобстрілу була пошкоджена дамба на водосховищі поблизу села Видерта, що призвело до підтоплення житлових будинків та господарських споруд. Оскільки умовна повінь набула загрозливих розмірів для життя місцевого населення, виникла потреба у тимчасовому відселенні людей на період проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Аварійно-рятувальні роботи здійснювалися у двох напрямках: одночасно із відселенням людей із зони ризику на територію місцевої школи та забезпечення їх продуктами та речами першої необхідності оперативно відбувалися відновлювальні роботи на пошкодженій дамбі. Окрім рятувальників та працівників водного господарства, участь у тренуваннях узяли представники сільської ради, медики, правоохоронці та працівники санітарно-епідеміологічної служби.

Керуючись основною метою – підвищити рівень готовності органів та служб цивільного захисту до дій за призначенням в умовах надзвичайних подій, учасники навчань намагалися досягнути максимальної злагодженості та оперативності, адже у випадку реальної загрози саме ці фактори й визначали б якість аварійно-рятувальних робіт.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ