Волинська область: рятувальники закликають припинити спалювання сухої трави

Волинська область: рятувальники закликають припинити спалювання сухої трави

03.03.15 09:15 0 669
Щороку на Волині, як тільки тане сніг і встановлюється тепла погода, горить суха трава на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і залізничних колій, і навіть на узбіччях практично у центрі міст та сіл.

Цього року уперше суха трава загорілася уже 7 лютого. Близько 19 години пожежу поблизу села Доросині Локачинського району помітили місцеві жителі. Невідомі зловмисники підпалили суху траву на чималій території – площа охоплених вогнем угідь склала близько 3 гектарів. Силами працівників служби «101» пожежу вдалося приборкати того ж дня.

Уже за кілька днів гасити палаючі угіддя довелося рятувальникам Рожищенського району. Окрім того, випадки випалювання посуші зафіксовані у Ківерцівському, Любомльському, Ратнівському районах. 21 лютого горіло сухотрав’я й поблизу Луцька.

– Це перші тривожні сигнали, – зауважив заступник начальника УДСНС у Волинській області Сергій Юра. – Із встановленням сухої погоди та з наближенням весни, а згодом і сільськогосподарських робіт, повідомлення про спалювання посуші зазвичай частішають. Знищуючи родючий шар ґрунту, завдаючи непоправної шкоди продуктами горіння довкіллю, недбайливі господарі саме таким способом наводять лад на присадибних ділянках. Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть недопалка, кинутого водіями на узбіччя.

– Щоб запобігти масовому спалюванню посуші, рятувальники об’єднають свої зусилля з працівниками екологічної інспекції, разом з якими виявлятимуть порушників під час численних рейдів, – запевнив Сергій Юра.

Щоб не довелося задихатися у димовій пелені та не нарікати на недбайливих господарів, небезпеку, спричинену спалюванням сухої трави у власній господі, усвідомити має кожен. Краще створити компостні ями, куди й скласти торішнє листя та відходи.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині крадіїв ...
Наступна новина: Головне територіальне ...

КОМЕНТАРІ