На Житомирщині правоохоронці закрили ще один підпільний пункт прийому металобрухту

На Житомирщині правоохоронці закрили ще один підпільний пункт прийому металобрухту

03.03.15 08:30 0 611
* Функціонування незаконного пункту прийому брухту чорного та кольорового металів в одному з сіл Коростенського району викрили дільничні міліціонери та їх громадські помічники під час спільного рейду. Нині за даним фактом триває досудове розслідування.

Прийом лому чорних та кольорових металів нелегально організував на території свого домогосподарства 45-річний житель одного з сіл Коростенського району, скуповуючи брухт у місцевого населення. Однак відповідних документів на підтвердження законності такої господарської діяльності у чоловіка не виявилося.

Відтак, як повідомив начальник Коростенського МВ УМВС Ігор Жміда, відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України.

Під час проведення санкціонованого обшуку в домогосподарстві, що стало підпільним пунктом прийому металобрухту, правоохоронці виявили та вилучили понад 800 кг лому чорного та близько 10 кг кольорового металу, а також спеціальні ваги, призначені для зважування товару.

Чоловікові вже офіційно оголошено про підозру у вчиненні протиправних дій. Досудове слідство триває.

Водночас правоохоронці нагадують, що здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту караються значними штрафними санкціями або тривалими громадськими роботами від 100 до 200 годин.

Олена Волковська,

Коростенський МВ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у водія ...
Наступна новина: В Закарпатській області що ...

КОМЕНТАРІ