На Хмельниччині формування здорового способу життя учнівської молоді

На Хмельниччині формування здорового способу життя учнівської молоді

03.03.15 14:46 0 636
Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 26 лютого 2015 р. на базі Старокостянтинівського професійного ліцею було проведено обласний навчальний семінар для практичних психологів професійно-технічних навчальних закладів на тему «Психологічні умови формування в учнів орієнтації на здоровий спосіб життя». Семінар мав на меті висвітлити нові методи та форми роботи практичного психолога щодо формування в учнів орієнтації на здоровий спосіб життя.

Відкрили семінар керівник Старокостянтинівського професійного ліцею С.С. Кучерук і директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області, кандидат педагогічних наук, доцент Л.І. Шевчук. С.С. Кучерук наголосив на надзвичайно важливій ролі психологічної служби щодо збереження здорового способу життя, нормального психологічного клімату в учнівських та педагогічних колективах в період важкої військово-критичної ситуації в державі. Л.І. Шевчук звернула увагу учасників семінару на роль обласних фахових секцій у поширенні передового педагогічного досвіду практичних психологів і соціальних педагогів ПТНЗ.

Практичний психолог Ю.Г. Постоловський і соціальний педагог Н.А. Ковальська висвітлили діяльність навчального закладу щодо створення психологічних умов формування в учнів ліцею орієнтації на здоровий спосіб життя, поділились досвідом застосування різноманітних форм роботи з учнівською молоддю.

Учасникам семінару учнями ліцею була продемонстрована інсценізація казки «Збережи своє серце» в обробці на тему здорового способу життя.

Н.М. Корженівська висвітлила питання «Співпраця методиста з психологічною службою ліцею у дослідженні потреб, інтересів та надання допомоги і рекомендацій інженерно-педагогічним працівникам для покращення показників навчально-виховного процесу». Методист навчального закладу Н.І. Соколюк озвучила питання співпраці керівника гуртка «Кулінарний дизайн» та практичного психолога щодо збереження психічного здоров'я учнів ліцею в позаурочний час.

У Старокостянтинівському професійному ліцеї налагоджена тісна співпраця з міським центром соціальних служб. Психолог центру Л.М. Дублянська ознайомила учасників семінару з роботою центру соціальних служб міста щодо підтримки виховання молоді міста та учнів ліцею, створення сприятливих умов для ведення здорового способу життя.

Завідувач відділу НМЦ ПТО ПК, координатор обласної фахової секції практичних психологів Н.М. Сиско звернула увагу працівників психологічної служби ПТНЗ на особливості надання психологічної допомоги особам, які пережили психотравмуючі події.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Океан Ельзи» присвятив ...
Наступна новина: У кінотеатрах України ...

КОМЕНТАРІ