Міністр молоді та спорту Ігор Жданов з робочим візитом відвідав Хмельниччину

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов з робочим візитом відвідав Хмельниччину

03.03.15 13:42 0 633
27 лютого Міністр молоді та спорту Ігор Жданов побував з робочим візитом у Хмельницькій області. Під час свого візиту Міністр зустрівся з керівництвом області, спортивним активом та регіональними молодіжними лідерами, а також відвідав об'єкти спортивної інфраструктури.

Ключовим питанням зустрічі з першим заступником голови Хмельницької ОДА Олександром Симчишиним було функціонування ДЮСШ, які раніше фінансувалися із Фонду соціального страхування. За словами Олександра Симчишина, Хмельницька облдержадміністрація контролює це питання та намагатиметься повністю вирішити його найближчим часом.

Ігор Жданов, в свою чергу, закликав керівництво області до спільної роботи над збереженням ДЮСШ: «Якщо виникатимуть спірні моменти, прошу негайно повідомляти Міністерство, щоб ми разом працювали над ситуацією». Він також зауважив, що найближчим часом Верховна Рада має затвердити поправки до державного бюджету, і ДЮСШ почнуть отримувати заплановану субвенцію у розмірі 100 млн. грн.

Після зустрічі з керівництвом області Міністр молоді та спорту взяв участь в урочистому відкритті Всеукраїнського турніру з вільної боротьби серед юніорів (1995-1997 р.н.) та жінок, який проходить у Хмельницькому вже восьмий раз. Цього року в ньому беруть участь 150 юнаків та дівчат з 20 областей України.

«Я щиро дякую організаторам змагань, які в цей нелегкий для нашої держави час знаходять сили і можливості проводити їх. під час зустрічі із в.о. голови облдержадміністраці Олександром Симчишиним ми говорили про важливість збереження та розвитку масового та дитячо-юнацького спорту», - зазначив Міністр у вітальному слові перед учасниками та організаторами змагань.

«Саме в цьому залі розпочинала свій славний спортивний шлях олімпійська чемпіонка, ваша землячка Ірина Мерлені. Це зайвий раз доводить, що чемпіоном, переможцем можна стати, народившись і займаючись у будь-якому місті України, а не лише в столиці. Головне не зупинятися на шляху до своєї мети. Тож бажаю вам перемог та спортивної вдачі», - сказав Ігор Жданов.

Також у цей день Міністр провів зустріч з спортивним активом та регіональними молодіжними лідерами та презентував дорожню карту реформ у сфері фізичної культури і спорту.

«Всі розуміють, що задля ефективного функціонування сфери спорту в Україні потрібні якісні зміни. Ми збираємося робити це поступово, беручи за основу європейську модель співпраці спортивних федерацій та держави, і зберігаючи все корисне, що маємо зараз», - сказав Міністр під час виступу перед спортивними, громадськими та молодіжними діячами Хмельниччини.

Ігор Жданов наголосив на основних моментах Дорожньої карти реформ у сфері спорту. Серед них: позбавлення Міністерства непритаманних йому функцій, прозорість та боротьба з корупцією, підвищення автономності національних федерацій з олімпійських та неолімпійських видів спорту, вдосконалення антидопінгового законодавства.

«Я закликаю спортивних діячів на всіх рівнях долучатися до роботи над запропонованими реформами. Зокрема через підписання Меморандуму Про підтримку дорожньої карти реформ у сфері фізичної культури та спорту. На сьогоднішній день до нього вже приєдналися 38 федерацій та спортивних організацій України», - повідомив Міністр.

Також Ігор Жданов розповів про роботу над пріоритетами Міністерства в молодіжній політиці. Це національно-патріотичне виховання, проведення прозорого конкурсу молодіжних проектів спільно із міжнародним фондом «Відродження» та залучення до конкурсу регіональних молодіжних організацій, створення Будинку молоді у Києві.

«В подальшому ми плануємо надати можливість брати участь у конкурсі молодіжних проектів Міністерства усім регіональним громадським організаціям, які здійснюють заходи на всеукраїнському рівні. Зараз працюємо над відповідними змінами до нормативно-правової бази», - підкреслив Ігор Жданов. Він також зазначив, що найближчим часом буде представлено Дорожню карту реформ в молодіжній політиці України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині комісії ...
Наступна новина: Рахманін: Ми не повинні ...

КОМЕНТАРІ