Росіяни надто зомбовані,щоб виступити проти правлячого режиму Путіна,– «Вільний мікрофон»

Росіяни надто зомбовані,щоб виступити проти правлячого режиму Путіна,– «Вільний мікрофон»

03.03.15 16:30 0 667
Брутальне вбивство одного з лідерів російської опозиції Бориса Нємцова у центрі Москви могло б стати поштовхом до прозріння росіян, масових протестів проти політики існуючого режиму. Могло б... Але цього не відбудеться, адже телебачення перетворило росіян на зомбі, які, попри все, масово підтримують Путіна. У цьому переконані жителі Західної України і Києва. Фото: unian.ua

Так, 28 лютого під час знімання народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK учасники програми у традиційній рубриці «Питання тижня» міркували на тему: «Що зміниться у Росії після вбивства Нємцова?».

За результатами опитування, близько 80% українців не вірять у будь-які зміни в Росії після вбивства одного із головних опозиціонерів країни. Як лаконічно пояснив киянин: «Поки в Росії править Путін, там нічого не зміниться».

«Якби це було в нас, то знялася б величезна буря. Ми – зовсім інший народ, ми – не «совки». Але в Росії нічого не зміниться: вийде кілька сотень людей, поставлять свічки. Якщо їм це дозволять зробити, звісно. А якщо не дозволять – мовчки схилять голови. Російська опозиція гине: спочатку Валерія Новодворська, тепер Нємцов. Без них російській опозиції буде складно».

На думку народних ораторів, російський народ надто зомбований, щоб бодай припустити, що вбивство Нємцова – справа рук їхньої влади. «Они і дальше будут говорить на черное – белое. И верить в это», – переконана киянка.

«Люди в Росії дуже зомбовані. Вони сприймають лише ту інформацію, яку їм подають по телебаченню», – додав мешканець Рівного.

А ще, припускають українці, навіть ті із росіян, кого вбивство Нємцова змусить бодай трохи задуматися над тим, що відбувається в їхній країни, врешті не наважаться виступити проти офіційної політики. Страх виділитися із загальної маси, стати «неугодним» придущить будь-яке бажання подивитися на речі іншими очима.

«Думаю, многие будут чуть-чуть задумываться над тем, что происходит, но предпринимать особо ничего не будут», – припустила молода киянка.

І лише близько 15% народних ораторів сподіваються, що вбивство Бориса Нємцова стане початком до революційних віянь у Росії. Мовляв, рано чи пізно тиранії Путіна має прийти кінець, а люди скинуть облуду з очей.

«Думаю, після цього випадку Росія повинна пробудитися, заворушитися, вийти на майдани, щоб сказати своє слово, – оптимістично заявив літній чоловік у Луцьку. – Врешті сподіваюся, що матері також стануть на захист своїх синів, яких посилають в Україну як гарматне м’ясо».

«Вбивство Нємцова пришвидшить революцію в Росії, – спрогнозував мешканець Рівного. – Революція відбудеться і значно швидше, ніж ми думаємо».

Більше думок українців про можливі зміни в Росії після вбивства Бориса Нємцова можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках народного проекту «Вільний мікрофон» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Титул «Міс Німеччини» ...
Наступна новина: Спрощення процедури ...

КОМЕНТАРІ