У львівському центрі «Джерело» щодня проходять реабілітацію 150 осіб

У львівському центрі «Джерело» щодня проходять реабілітацію 150 осіб

03.03.15 11:12 0 634
Понад 150 львів'ян, віком від 6 до 35 років, щоденно проходять реабілітацію у міському центрі реабілітації «Джерело». Планується відкриття нової групи.

Про це 2 березня інформує прес-служба ЛМР.

Як повідомляється, створення центру стало початком спільної роботи у сфері реабілітації людей з розумовою неповносправністю, адже центр утворили на базі тоді вже діючої Благодійної установи «Навчально-реабілітаційний центр «Джерело».

Такий крок був новим у формуванні підходів до поєднання досвіду й потенціалу громадського сектору і ресурсу міської влади, що уможливило залучення як власних, так і міських бюджетних коштів на діяльність установи, в якій діти з особливими потребами отримують соціально-реабілітаційні послуги.

За період 2008-2014 років Львівська міськрада виділила на діяльність Центру кошти з міського бюджету на загальну суму 12,4 млн грн. Видатки на діяльність установи впродовж 2014 року склали 2 228,88 тис. грн.

Для проходження реабілітаційних програм до Центру приймаються діти, віком до 18 років, та повнолітні особи з фізичними та/або розумовими вадами розвитку, яким встановлено інвалідність, зареєстровані у м. Львові, з врахуванням вимог Порядку надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 80.

«Львівський міський центр реабілітації «Джерело» – це унікальна установа, адже в принципах її роботи закладено поєднання досвіду фахівців, реабілітологів, набутого у процесі багаторічної роботи. Це благодійна установа з фінансовою підтримкою Львівської міської ради. Власне, цей унікальний досвід співпраці є добрим для наслідування в інших містах нашої держави», – розповіла заступник начальника управління соціального захисту Львівської міськоради Ольга Сільчак.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області в ...

КОМЕНТАРІ