Блог Марциняка. Про олію,борщ з кропиви і весну

Блог Марциняка. Про олію,борщ з кропиви і весну

03.03.15 10:32 0 771
У браму Львова застукала рання весна. Після нічного дощу земля пахтить як скупана дитина – солодко і тепло. Нечасті пташки уже несміло подають голос. Над кантором із рекордними цінами на доляр, співав закоханий шпак. Добре, що він не знається на цифрах. Марциняк. Фото: ZIK

У чергах за олією і цукром, поміж похмурих і кам’яних облич власників споживчого кошика усе частіше з’являються закохані личка дівчат, які зачудовано роззираються навколо моря хаосу і даремної метушні. Ці юні діви зазвичай тримають в руках баночку йогурту і чоколядку. Колібрі серед гайвороння.

У мережі все частіше з’являються рецепти салатів з молодої кропиви. Кропиви ще нема, але її очікування спричиняє викид шлункових соків у фейсбук. Рука мимоволі тягнеться до чогось смачнішого за ячневу кашу. І надибує зеленюще і хрумке ябко семеренкового сорту. Надкушене, воно схоже не на логотип відомої компанії, а на тлустий місяць, що насміхається над нашими насущними проблемами.

Чомусь подумалось, якби наше суспільство складалось із таких людей, як Григорій Савич Сковорода, то ми б не знали проблем із курсом гривні, чи доляра. Та й багатьох інших проблем не знали б. Бо філософу не потрібно мішок цукру і 10 пачок солі нараз. І поки наш забідований нарід виборює у страшних чергах акційну олію, Сковорода у нас більше ніколи не народиться.

Ну й не треба. Жити, щоб жерти – це так просто. Люди складають гроші на чорний день, не розуміючи, що він прийшов ще вчора. І тягнеться все життя. А причиною цьому є вони самі.

Надворі ж той благословенний час, коли весна ще не пробудилась, а зима вже пішла в люлю. Таке відчуття, наче ти за два подихи до щастя. Чи до борщу на кропиві? А хто сказав, що це не щастя, легкий і пахнючий весною кропив’яний борщ? Але до нього ще треба дожити...

Напевно, про цю боску страву не здогадуються лиш юні дівчиська із очицями сполоханих сарн у черзі за харчами. У них уже весна. Без кропиви, але з пишними квітами і такими ж мріями.

І я, тримаючи в руках дві пляшки олії, тихо їм заздрю...

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ