У Тернополі створять кімнату-музей Ярослави Стецько

У Тернополі створять кімнату-музей Ярослави Стецько

03.03.15 09:42 0 589
Про створення у Тернополі музею Ярослави Стецько йшлося під час наради, що під керівництвом виконувача обов'язків заступника голови Тернопільської ОДА Івана Бабійчука відбулася 2 березня.

Зокрема, він відзначив, що відповідно до Програми вшанування українців, постраждалих у XX столітті внаслідок окупаційних режимів, на 2014 - 2016 роки столітті будуть проведені роботи по створенню експозиції.

«Прийнято рішення, що на базі Тернопільського обласного краєзнавчого музею буде створена комісія з розробки експозиції та розрахунків видатків на неї. Також до комісії ввійдуть представники громадських організацій, - розповів директор департаменту культури, релігій та національностей ОДА Григорій Шергей. - Обласна державна адміністрація, у свою чергу, відповідно до даних розрахунків профінансує створення даного музею».

Планують відкрити кімнату-музей до Дня Героїв, що відзначають 23 травня.

Довідково: Ярослава (Слава) Стецько (уроджена Ганна Йосипівна Музика; 14 травня 1920, Романівка, Теребовлянський район, Тернопільщина — 12 березня 2003, Мюнхен) — українська політична діячка, журналістка, співорганізатор Червоного Хреста УПА, жіночої мережі і юнацтва ОУН, Антибільшовицького блоку народів (АБН). Дружина Ярослава Стецька. Голова ОУН(б) (1991-2001). Перший лідер партії Конгрес Український Націоналістів (КУН). Депутат Верховної Ради України другого, третього і четвертого скликань.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Вінниччині найвищий ...

КОМЕНТАРІ