Мобілізованих з Тернопільщини навчають стріляти з «Градів» на Львівщині

Мобілізованих з Тернопільщини навчають стріляти з «Градів» на Львівщині

03.03.15 08:50 0 663
Нові військові професії опановують мобілізовані на Львівщині у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки при Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Спектр підготовки тут широкий – близько 100 військових спеціальностей.

1 березня розпочалася друга черга четвертої хвилі мобілізації. Мобілізовані з Тернопільщини, як і їхні попередники, проходитимуть навчання у цьому центрі. Тут протягом 26 днів тривають навчання, які включають і теоретичні, і практичні заняття. Після цього мобілізованих і добровольців відправляють у військові частини. Тільки після готовності підрозділів їх будуть відправлені у зоні АТО на виконання бойових завдань.

Підводячи підсумки першої черги четвертої хвилі мобілізації, начальник навчального відділу Академії сухопутних військ підполковник Олексій Шевченко констатує, що особовий склад, що прийшов на навчання, є більш свідомим та патріотично налаштованим. Це свідчить, що в громадян України дійсно змінюється думка і ставлення до Збройних Сил, думка про свою роль в забезпеченні обороноздатності держави. У мобілізованих є бажання навчатися, відповідальне ставлення до виконання поставлених завдань.

«На сьогоднішній день в Академії сухопутних військ розроблені специфічні програми підготовки, які ми на протязі року постійно коригуємо, враховуючи досвід застосування військ, побажання і відгуки командирів частин, та беручи до уваги перш за все побажання тих солдатів, які навчалися тут і підтримують з нами зв'язок, - каже підполковник. - Є досить велика частина викладачів та інструкторів, які виконували завдання у зоні АТО, і можуть показати на своєму прикладі особливості, які треба врахувати іншим».

За його словами, найважче це адаптація до умов проходження військової служби.

«Перші дні, коли потрібно пристосуватися до суворого режиму, певного розпорядку, завжди найважчі, - каже підполковник Олексій Шевченко. – Важливим чинником є акліматизація, адже кожен проживав в інших умовах. Але сама побудова занять дозволяє швидко адаптуватися, і через 3-4 дні навчання дається набагато легше. Мобілізовані швидко звикають і до фізичних навантажень».

Мешканець Заліщицького району Анатолій Чибан – старший навідник бойової машини БМ-21 «Град». Спочатку, зізнається, здавалося, навчитися управляти реактивною системою залпового вогню, просто нереально. Однак наполегливість, бажання опанувати нелегку справу принесли позитивний результат. Найголовніше, переконаний чоловік, зберігати холодний розум і бути уважним, щоб влучити у ціль. Допомагають і знання з геометрії.

Анатолій Чибан служив в армії в Бердичеві на Житомирщині у 2006 році. Однак тоді справи з «градами» не мав зовсім. Тепер, коли однак коли отримав повістку, без вагань пішов виконати свій обов'язок.

На запитання, чи готовий йти у зону проведення АТО, чоловік відповідає без вагань: «Так!» і додає:

«Треба йти боронити свою землю, - Чому в нас на Україні має бути така біда?»

Таких, як Анатолій, тут, на Львівщині – сотні. Навчити можна будь-кого, запевняють інструктори. Головне бажання. А воно є чи не у всіх, адже розуміють: «Якщо не я, то хто?».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ