Як УПЦ МП намагається будувати "русскій мір" у незалежній Україні

Як УПЦ МП намагається будувати "русскій мір" у незалежній Україні

03.03.15 09:01 0 764
У п'ятницю, 27 лютого, у Почаївській лаврі читали канони. Після читань парафіянам було повідомлено про те, що депутат-свободівець Костянтин Красовський виступив за те, аби Почаївська лавра сплачувала податки за хостели, розміщені на приналежній їй території. Вірянам роздали копії статті з газети "Експрес" і порекомендували звернутися до мене "із зауваженнями"…

У той самий день Почаївська міська рада проводила своє чергове засідання. Парафіяни УПЦ МП прийшли до свободівця на засідання міської ради зі свічками, мовляв аби він запалив їх у церкві і помолився. Таким чином УПЦ МП намагається будувати "русскій мір" на території незалежної України, посилаючи свою вірну паству захищати бізнес Московського патріархату.

Після розмови, зайшовши у сесійну залу, депутати розглянули питання про передачу Почаївській Лаврі в постійне користування ділянок землі. За моєї ініціативи питання щодо передачі територій, які хотіли подарувати, відправили на додаткове опрацювання профільній постійній комісії, аби там підготували проект рішення про передачу зазначених ділянок в оренду на 5 років.

Як відомо, Почаївська лавра має великі прибутки. Вони розливають і реалізовують вино "Кагор", виробляють на продаж церковне начиння, здають туристам кімнати для проживання. За все це податків не сплачують. Відповідно до законодавства, усі суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані сплачувати податки, і Почаївська лавра – не виняток.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За минулі вихідні на ...
Наступна новина: Ужгородські націоналісті ...

КОМЕНТАРІ