Пішохідний перехід: водії,будьте уважні!

Пішохідний перехід: водії,будьте уважні!

03.03.15 09:22 0 721
Державтоінспекція звертається до водіїв: будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей.

Перша й найпоширеніша причина дорожньо-транспортних пригод через помилки водіїв — порушення пункту Правил дорожнього руху, що радить водіям при наближенні до пішохідного переходу знизити швидкість або зупинитися, щоб пропустити пішоходів.

Далеко не завжди водії додержуються цієї вимоги Правил. Пояснити це можна їх недостатньою навченістю й неповагою до пішоходів.

Деякі керманичі не вважають пішоходів учасниками руху і, проїжджаючи пішохідний перехід, не знижують швидкість, сподіваючись, що пішоходи встигнуть перейти дорогу. Та бувають випадки, коли пішохід не помітив автомобіль, а водій не встиг загальмувати, і в результаті відбувається дорожньо-транспортна пригода. Як показує практика, це викликано невмінням правильно прогнозувати розвиток ситуації в місцях підвищеної небезпеки при обмеженому огляді.

Державтоінспекція радить водіям під час під'їзду до пішохідного переходу зменшити швидкість руху свого транспортного засобу. Саме для того, щоби при потребі можна було зупинити свій транспортний засіб і уникнути наїзду на пішохода.

Роман АЛЄКСЄЄВ,

начальник ВДАІ з обслуговування

адміністративної території Кіцманського району

при УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головне територіальне ...
Наступна новина: Тернопільська ОДА ...

КОМЕНТАРІ