На Вінничині необхідно формувати нові підходи до взаємодії із сільськогосподарськими підприємствами,- Валерій Коровій

На Вінничині необхідно формувати нові підходи до взаємодії із сільськогосподарськими підприємствами,- Валерій Коровій

04.03.15 11:22 0 586
Спілкуючись з головами райдержадміністрацій, очільник області Валерій Коровій торкнувся питань розвитку аграрного сектору Вінниччини. Керівник ОДА зауважив, що протягом останніх років у сільському господарстві регіону відбулися суттєві зміни, тож і система взаємин з підприємствами аграрного спрямування потребує оновлення.

«Коли ми ведемо мову про необхідність розвитку аграрного бізнесу, маємо усвідомлювати, що сільське господарство – ключова галузь розвитку нашої території, локомотив економічного зростання. І ми повинні вибудувати нову систему взаємодії із сільськогосподарськими підприємствами», - зазначив голова облдержадміністрації.

Перший базовий елемент такої системи, за словами Валерія Коровія, - все, що стосується зайнятості людей. Наступною складовою є питання продовольчої безпеки. Третій компонент – комплекс питань, пов'язаних із земельними відносинами. «Основним засобом виробництва у сільському господарстві була і залишається земля. Через цей інструментарій ми повинні працювати та все робити для того, щоб заплановані сівозміни були достатніми для збереження родючості ґрунтів і ця земля залишилася наступним поколінням», - зауважив керівник регіону.

Ще одним, досить практичним аспектом, є суттєве підвищення розмірів фіксованого сільськогосподарського податку: на ставка цього податку з розрахунку на 1 га угідь зросла в середньому із 6 до 140 гривень. «Це ті кошти, які йдуть у загальний фонд бюджету сільської, селищної ради і дають можливість згодом фінансувати місцеві програми розвитку», - підкреслив Валерій Коровій.

Водночас голова облдержадміністрації запевнив, що обласна влада максимально сприятиме розвитку аграрного бізнесу, але при цьому необхідно підвищувати продуктивність, залучати нові сучасні технології та підтримувати конкуренцію.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівняни мають змогу ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ