Луцьк: відбувся вечір-концерт «Шопенівська весна»

Луцьк: відбувся вечір-концерт «Шопенівська весна»

04.03.15 17:02 0 666
28 лютого 2015 року за підтримки Луцької міської ради та Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку в Палаці культури м.Луцька відбувся вечір-концерт «Шопенівська весна» за творчістю Фридерика Шопена та Лесі Українки. Ініціатори заходу – Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена.

В концерті музика Фридерика Шопена перегукувалась з поезіями Лесі Українки та рядками з його листів, звучали твори, написані під впливом мистецтва цих геніїв відомими митцями та юними композиторами Луцької музичної школи №1 імені Ф. Шопена.

Окрім учнів та викладачів музичної школи №1, участь у концертній програмі взяли викладачі Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, студенти та викладачі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Бурхливими оваціями сприйняли слухачі виступ володаря Золотого Парнасу міжнародного піаністичного форуму «Bieszczady bez granic», студента Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка Маркіяна Попіля.

Літературну частину концерту підготувала доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Вікторія Драганчук.

Поезії Лесі Українки, Максима Рильського, фрагменти листів Фридерика Шопена читали ведучі концерту – артист Андрій Роїк та студентка СНУ ім. Лесі Українки Катерина Шевчик.

По закінченні концертної програми її учасникам та ініціаторам подякувала начальник управління культури Тетяна Гнатів, яка висловила сподівання, що у майбутньому проект набуде статусу міжнародного, участь у якому братимуть митці світового рівня.

Учасників заходу та присутніх у залі привітала Генеральний Консул Республіки Польща у м.Луцьку Беата Бживчи.

05 березня 2015 року «Шопенівська весна» звучатиме в Білгорайській музичній школі (Польща).

Управління культури міської ради (723426, 720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ