Директор КП «Ласка» з метою обміну досвідом побувала у кількох містах України

Директор КП «Ласка» з метою обміну досвідом побувала у кількох містах України

04.03.15 16:17 0 705
Директор КП «Ласка», голова ГО «Волинського товариства захисту тварин», віце-президент АЗОУ - Богдана Новарчук побувала у кількох містах України з метою обміну досвідом. Адже у Луцьку є значні напрацювання з вирішення цієї проблеми.

Вона відвідала місто Рівне, зустрілася з Рівненським міським головою Володимиром Хомком. У Рівному познайомилася з роботою спеціального відділу, який займається відловом тварин, яких після стерилізації повертають на попереднє місце проживання. Проте у зв'язку з великою кількістю повернутих тварин, розпочались масові отруєння чотирилапих. Зоозахисники забили на сполох, просять створити окреме комунальне підприємство, аналогічне як у Луцьку. Володимир Хомко пообіцяв приділити питанню увагу і виділити необхідне фінансування для заходів щодо вирішення проблеми. Також розгляно пропозицію щодо створення окремого КП. На зустрічі також був присутній голова ГО «Центр сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин» Віктор Копач, який створив програмне забезпечення для електронної ідентифікації тварин, яка вдало зарекомендувала себе у Луцьку. Тож Міністерство екології та природних ресурсів України рекомендувало усім містам вводити електрону ідентифікацію домашніх тварин в базу даних enimal-id, оскільки програма дає результат, є некомерційною платформою і не потребує фінансових затрат. В розмові з обміну досвідом взяли участь представник громадської організації Любов Сидорчук та керівник відділу по відлову тварин у м. Рівне Тамара Лук‘янчук.

Друга зустріч Богдани Новарчук та Віктора Копача відбулася у стінах Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, де активісти були запрошені як доповідачі з вирішення проблем із безпритульними тваринами гуманними методами.

Після Києва директор КП «Ласка» із колегою Віктором вирушили у м. Суми, де відбувся круглий стіл з заступником міського голови Іваном Бортником, директором служби відлову – Сергієм Ситником, керівниками всіх відповідних підрозділі щодо питань з безпритульними тваринам та зоозахисниками, які ініціювали зустріч. До слова, Олександр Сипленко головний зоозахисник у місті та практикуючий юрист разом із дружиною та волонтерами утримують громадській притулок за власний кошт, де знаходяться понад 200 собак врятованих від смерті.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: У 2014 році на дорогах ...

КОМЕНТАРІ