В Луцьку у бібліотеці-філії №10 відбулася презентація виставки виробів з кераміки “Творча вітрина від Тетяни Вегери”

В Луцьку у бібліотеці-філії №10 відбулася презентація виставки виробів з кераміки “Творча вітрина від Тетяни Вегери”

04.03.15 12:51 0 700
Захід відбувся в рамках програми «Реабілітація через творчість», що активно реалізовується у книгозбірні спільно з Волинською обласною благодійною організацією стомованих інвалідів «Астом – Волинь» уже другий рік поспіль.

На виставці представлено 210 робіт Тетяни Вегери, яка займається гончарством уже більше 7 років. Використовує для роботи червону та білу глину. Роботи вражають своєю різноманітністю, фантазією та індивідуальним оформленням. Під час презентації виставки майстриня розповіла про послідовність виготовлення виробів з кераміки, особливості випалювання в печі при температурі 800 градусів, глазурування, фарбування та декорування.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик зазначив, що в той час, коли наша країна переживає важкі часи, важливо не забути про духовність та красу і всіляко підтримувати талановитих людей, які сприяють духовному росту нації. Посадовець подякував організаторам за підтримку людей особливих категорій та організацію подібних заходів.

Головний лікар Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни Тетяна Масікова розповіла про роботу реабілітаційного відділення госпіталю для учасників АТО та підтримала ідею організаторів заходу щодо залучення до програми «Реабілітація через творчість» учасників АТО.

В підтримку організації таких заходів висловився і учасник батальйону «Дніпро-1», який брав участь в АТО під м.Іловайськом, Сергій Шапошніков.

Катерина Мельник, голова обласної благодійної організації стомованих інвалідів «Астом – Волинь» зазначила те, що залучення людей з обмеженими фізичними можливостями до різних видів художньої творчості сприяє виявленню нових талантів, активізації процесу самореалізації через результат власного творчого потенціалу, а також сприяє проходженню процесу психологічної і духовної реабілітації та адаптації в суспільстві.

Захід пройшов у гарній дружній атмосфері. Особливого настрою додали музичні номери у виконанні учнів Луцької музичної школи №1 ім.Фридерика Шопена Уляни Собець та Олександри Пристойної.

Присутні із захопленням оглядали експозицію, спілкувалися з майстринею.”

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення до мешканців ...
Наступна новина: Хмельниччина: благодійна ...

КОМЕНТАРІ