Державтоінспекція Волині наголошує: скутер - потенційна небезпека на дорозі!

Державтоінспекція Волині наголошує: скутер - потенційна небезпека на дорозі!

04.03.15 14:16 0 556
Із настанням весняно-літнього періоду водії починають користуватися скутерами. Це й не дивно: досить простий у керуванні апарат приваблює багатьох охочих покататися «з вітерцем».

За кермом скутера можна побачити як підлітків (часто навіть дітей), так і пенсіонерів. Утім, за статистикою, майже третина людей, які постраждали в Україні внаслідок ДТП – це саме водії скутерів. Властивості доволі хиткої двоколісної конструкції залишають дуже мало шансів вийти неушкодженим із аварії. До того ж, одиниці скутеристів користуються шоломами, які врятували чимало життів. При цьому основними причинами трагедій стають незнання елементарних Правил дорожнього руху та керування мопедом у нетверезому стані.

Раптова поява на дорозі скутериста – досить небезпечна. Ще небезпечніше, коли за кермом мопеда чи мотоцикла – діти. Найменша похибка – і може статися непоправне лихо.

У тому, що трапляються дорожньо-транспортні пригоди з дітьми, є й вина дорослих: батьків, учителів, старших сестер і братів, які не завжди стежать за поведінкою дітей. Нерідко дарують їм мопеди, моторолери, мотоцикли.

Державтоінспекція Волинської області закликає вас: не дозволяйте дітям, молодшим 16-ти років, сідати за кермо мопеда, моторолера чи мотоцикла! Постійно контролюйте їхню поведінку. Придбані мотозасоби зберігайте так, щоби ними не змогли скористатися за вашої відсутності школярі. Керуючи транспортними засобами, будьте прикладом у дотриманні Правил дорожнього руху.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ