Закарпатська міліція закликає не губити перші весняні квіти

Закарпатська міліція закликає не губити перші весняні квіти

04.03.15 08:53 0 573
За знищення рослин, які занесені до Червоної книги України, закон передбачає штраф у розмірі 340-510 гривень з конфіскацією незаконно добутого.

З настанням весни починається масова несанкціонована торгівля рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної книги України рослин. Особливого розмаху вона набуває напередодні 8-го Березня.

На ринках та вулицях тепер часто можна побачити громадян, які торгують білоцвітом весняним, підсніжником білосніжним та шафраном. При цьому дехто зриває квіти по-варварськи, прямо з цибулиною. Внаслідок такого щорічного варварства поступово знищуються цілі види рослин.

Здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин, громадяни порушують законодавство України. Нагадаємо, що згідно зі ст.90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 до 510 грн. із конфіскацією незаконно добутого, і на посадових осіб - від 510 до 850 грн. із конфіскацією.

За незаконне придбання та збут рослин, занесених до Червоної Книги України, ст.88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає штраф у розмірі від 153 до 408 грн.

Варто пам′ятати, що, купуючи букетик первоцвітів, ми стаємо співучасниками злочину проти природи.

Як розповів начальник дільничних інспекторів міліції Іршавського райвідділу підполковник міліції Ярослав Тодавчич, на даний час на території Іршавського району проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Первоцвіт-2015».

- Ми робимо все, щоб захистити первоцвіт, але нам необхідна ваша допомога. Тож закликаємо закарпатців взяти активну участь у захисті весняних первоцвітів,-наголосив підполковник Тодавчич.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: за «круглим ...
Наступна новина: До 1 червня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ