Спортивна громадськість Львівщини вимагає не допустити зникнення предмету "Фізичне виховання" з навчальних програм вишів

Спортивна громадськість Львівщини вимагає не допустити зникнення предмету "Фізичне виховання" з навчальних програм вишів

04.03.15 09:25 0 688
Спортивна громадськість Львівщини та ВО "Свобода" звернулися до Міністерства освіти і науки України з вимогою не допустити зникнення з навчальних програм вишів предмету "Фізичне виховання".

Про це йшлося 28 лютого 2015 року під час спільного засідання завідувачів катедр фізвиховання та керівників спортивних клубів університетів, академій, інститутів Львівщини, членів науково-методичної комісії з фізичного виховання, здоров'я та спорту, виконкому обласного спортивного товариства студентів "Гарт" та Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Враховуючи складну військово-політичну ситуацію в Україні, ключовим питанням, яке розглянули під час засідання, було скасування Міністерством освіти і науки наказу від 09.07.2009 "Про організацію вивчення гуманітарних дисциплін за вільним вибором студента", яким було передбачено навчальні заняття з фізвиховання в обсязі 4 годин на тиждень. Скасування цього наказу дозволило вишам самостійно формувати навчальні плани, внаслідок чого в деяких навчальних закладах фізичне виховання може зникнути як предмет.

Учасники наради ухвалили рішення від імени спортивного активу Львівщини звернутися до зацікавлених органів державної влади, зокрема Міністерства освіти і науки України, з проханням під час затвердження стандартів вищої освіти для здобуття освітнього ступеня бакалавра зі всіх спеціяльностей серед компетентностей випускника передбачити компетентність "Здатність використовувати різні види та форми рухової активності для активного відпочинку та ведення здорового способу життя", а у нормативному змісті освіти, сформульованому у термінах результатів навчання, включити запис: "Знання закономірностей та особливостей використання рухової активності для формування здоров'я. Вміння виконувати визначені види рухових дій для занять масовим спортом, оздоровчим фітнесом та фізичною рекреацією. Здатність до дотримання рекомендацій щодо тривалості та інтенсивності рухової активності протягом тижня, а також виконання встановлених вимог до фізичного стану".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «На гостини та ...
Наступна новина: Чергова ротація ...

КОМЕНТАРІ