Рівненщина: за «круглим столом» рятувальники,освітяни,медики,працівники соцзахисту та громадські активісти визначили шляхи покращення психологічного забезпечення громадян,що переміщуються із зони АТО

Рівненщина: за «круглим столом» рятувальники,освітяни,медики,працівники соцзахисту та громадські активісти визначили шляхи покращення психологічного забезпечення громадян,що переміщуються із зони АТО

04.03.15 08:50 0 648
03 березня в обласній державній адміністрації за ініціативи Головного управління ДСНС у Рівненській області відбувся «круглий стіл» на тему: «Психологічний захист вимушених переселенців». Серед учасників заходу були представники обласного штабу з вирішення соціально-побутових проблем вимушено переміщених громадян (керівники управління охорони здоров’я, управління освіти і науки, департаменту соціального захисту населення) та представники громадянського суспільства.

У вступному слові перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський зазначив, що місцеві органи виконавчої влади постійно опікуються над сім’ями, які прибувають зі Сходу України та активно допомагають їм у вирішені соціально-побутових проблем. У кращу сторону було відмічено продуктивну роботу рятувальників Рівненщини в організації та координації питань соціального забезпечення громадян, які переміщуються із зони проведення антитерористичної операції. Поряд з цим, Юрій Приварський наголосив на необхідності поглиблення співпраці служб та організацій області.

В свою чергу начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергій Крук завірив усіх присутніх у готовності особового складу підпорядкованих підрозділів оперативно відреагувати на можливі ризики техногенного і природного характеру та створити умови для нормального функціонування систем життєзабезпечення регіону. За словами полковника Сергія Крука, це дозволяє ефективно вирішувати питання вимушених переселенців. Організовано їх зустріч та супровід до місць тимчасового проживання. Співробітники Держслужби з НС проводять постійне вивчення соціально-побутових умов проживання вимушених переселенців, а також надають психологічну та за необхідності - домедичну допомогу. Психологи Служби порятунку працюють з родинами переселенців аби відновити їхній емоційний стан та повернути до нормального життя. Особлива увага працівників ДСНС приділяється найбільш вразливій категорії – дітям. У роботі з малечею рятувальники використовують цілий комплекс культурно-розважальних та виховних заходів: екскурсії до музеїв та пам’ятних місць, відвідування зоопарку, кінотеатрів, цирку, участь у спортивних заходах, акціях, вікторинах, конкурсах тощо. Усі питання вимушених переселенців перебувають на особистому контролі голови облдержадміністрації Віталія Чугуннікова.

Про основні напрямки роботи психологічної служби ДСНС, головні здобутки у 2014 році та пріоритетні завдання на 2015 рік учасникам «круглого столу» доповів начальник Центру психологічного забезпечення підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України Анатолій Сичевський. Зокрема, він зазначив, що досвід надання екстреної психологічної допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій, посприяв належним чином організувати заходи психологічної адаптації вимушених переселенців. Для гарантування належного рівня соціального забезпечення даної категорії громадян України Держслужба з НС співпрацює з центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, громадськими і волонтерськими організаціями. На завершення виступу Анатолій Сичевський наголосив, що психологи Служби порятунку, як і весь особовий склад підрозділів цивільного захисту, знаходиться у постійній готовності до дій за призначенням. І які б негаразди не траплялися у повсякденному житті, рятувальники ДСНС завжди готові прийти на допомогу.

Під час обговорення за «круглим столом» кожен з присутніх висловив свої думки та побажання щодо покращення психологічного захисту вимушених переселенців.

Довідково: нині на Рівненщині перебуває 3 тисячі 617 переселенців, з них 1 тисяча 72 дитини. Надано психологічну допомогу 427 особам, в тому числі 238 дітям та 7 інвалідам.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Закарпатська міліція ...

КОМЕНТАРІ