Відповідатиме у суді мешканець Рівненщини за вчинення опору працівникам правоохоронних органів та нанесення їм тілесних ушкоджень

Відповідатиме у суді мешканець Рівненщини за вчинення опору працівникам правоохоронних органів та нанесення їм тілесних ушкоджень

04.03.15 16:35 0 606
Прокуратура Рівненської області затвердила обвинувальний акт стосовно 46-річного мешканця Дубровицького району, який вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків) та ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження розслідували слідчі СУ УМВС України в області за процесуального керівництва прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2015 року у приміщенні однієї із районних прокуратур громадянин з метою вчинення тиску на 28-річну працівницю – старшого прокурора цієї прокуратури задля прийняття нею незаконного процесуального рішення у кримінальному провадженні застосував до останньої ненормативну лексику та фізичну силу. У подальшому, по прибутті працівників міліції на місце події чоловік здійснював їм активний опір, що виразилось у нанесенні правоохоронцям тілесних ушкоджень та пошкодженні форменого одягу.

Обвинувальний акт стосовно вказаного громадянина скеровано до суду для розгляду.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Львівщині працівники ...

КОМЕНТАРІ