На Тернопіллі героїчний вчинок жителя Бережанщини

На Тернопіллі героїчний вчинок жителя Бережанщини

04.03.15 08:34 0 692
23 лютого на ставі в місті Бережани ледь не трапилась трагедія.

Четверо тринадцятилітніх дівчаток, повертаючись зі школи, вирішили прогулятись поблизу водоймища, поверхню якого все ще сковував неміцний лід.

Діти розважалися тим, що вимірювали товщину льоду пробиваючи його. Двоє дівчаток, Наталя та Юля, вирішили не ризикувати та не відходити далеко від берега. А Оленка і Віолета сміливо попрямували по кризі, та стрибнувши декілька разів, вмить опинилися під водою.

Подруги кликали на допомогу, та нажаль поблизу не було нікого. В той час по дамбі, в своєму автомобілі проїжджав Петро Олександрович, який побачив, що відбувається. Він негайно кинувся на допомогу дітям: підповз до них та витягнув за курточку Оленку. Віолета була в товстому пуховику, який швидко намок та тягнув дівчинку на дно. Від ваги лід тріснув і під рятівником, так вже обоє опинилися у воді.

Петро Олександрович занурився, щоб спробувати виштовхнути дівчинку на поверхню криги, та лід ламався, а глибина виявилася значною, близько 2,5-3 м. Тут на допомогу підспіла супутниця Петро Олександрович, яка їхала з ним у авто, подала дівчинці гілку, й допомогла вибратися із води. Слідом витягли й рятівника.

Як тільки троє опинилися у безпеці, побігли зігріватися – чоловік у свій автомобіль, а дівчатка до приміщення рятувально-водолазної станції, що знаходиться поблизу. Звідти їх і забрали батьки.

До слова Петро Олександрович – підполковник служби безпеки України у відставці. 20 років у погонах далися в знаки – рішення приймає швидко й діє у надзвичайних ситуаціях правильно, саме це й допомогло йому не розгубитися, не втратити ні секунди та вчасно прийти на допомогу. Вже згодом, пригадуючи про пережите аналізує, що й сам неабияк ризикував життям, адже перелякані дівчатка у паніці могли б затягнути під лід і його. Та впевнений, що діяв правильно і щасливий з того, що врятував два молодих життя.

Не залишили цей подвиг поза увагою і рятувальники.

Начальник Бережанського районного відділу Управління ДСНС України в області підполковник Тарас Калакура, від імені очільника пожежно-рятувальної служби Тернопільщини полковника служби цивільного захисту Віктора Маслея, вручив герою Подяку та відзначив, що правильно та вчасно надати допомогу у надзвичайній ситуації повинен вміти кожен, адже часом секунда зволікань призводить до непоправного.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині на ...
Наступна новина: Вінницька область: протягом ...

КОМЕНТАРІ