На Тернопіллі важкоатлетка Софія Зенченко відзначена стипендією НОК як медалістка Юнацької Олімпіади

На Тернопіллі важкоатлетка Софія Зенченко відзначена стипендією НОК як медалістка Юнацької Олімпіади

04.03.15 16:49 0 604
Чемпіони та призери II літніх Юнацьких Олімпійських ігор в Нанкіні (Китай), а також їхні наставники, отримуватимуть стипендії від Національного Олімпійського комітету. Таке рішення було прийняте і затверджене під час засідання Виконавчого комітету НОК України. Програма розрахована на один рік і вступає в дію з 1 березня поточного року. Її загальний бюджет становить 680 тисяч гривень.

Тернопільщину на Юнацькій Олімпіаді-2014 представляли боксер Віктор Петров, що став п'ятим, та важкоатлетка Софія Зенченко, яка виборола бронзову нагороду. Вихованка Скалатської ДЮСШ «Колос», виступаючи у ваговій категорії 63 кг, за сумою двох вправ підняла 208 кг і здобула олімпійську «бронзу». Відтак саме Софія Зенченко стане стипендіаткою НОК.

Додамо, що такі стипендії НОК отримують всі чемпіони та призери Юнацьких Олімпійських ігор та медалісти Європейських юнацьких олімпійських фестивалів, починаючи з перших літніх ЮОІ-2010.

«Національний олімпійський комітет планомірно виконує свою програму щодо підтримки талановитої молоді. Нам важливо, щоб шні чемпіони разом зі своїми тренерами отримали стимул та бажання працювати далі і вже через декілька років піднялись на п'єдестал дорослих Ігор. Зараз ми маємо підтримати цих юних атлетів, які є нашою олімпійською надією», - зазначив президент НОК Сергій Бубка.

Нагадаємо, що з II літніх Юнацьких Олімпійських ігор юні олімпійці привезли додому 29 нагород, де 9 з них золотих, 9 - срібних та 11 бронзових медалей.

Джерело: офіційний інтернет-сайт НОК

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Луцьк: відбувся ...

КОМЕНТАРІ