На Тернопільщині міліціонери викрили у зловживаннях працівників училища

На Тернопільщині міліціонери викрили у зловживаннях працівників училища

04.03.15 11:10 0 595
Співробітники Заліщицького райвідділу міліції викрили у вчиненні неправомірних дій бухгалтера та старшого майстра місцевого профтехучилища. Протягом кількох місяців вони вносили недостовірні дані у відомості про отримання стипендії за одного із учнів. Таким чином завдали збитків на суму понад 4 тисячі гривень.

Як розповів начальник Заліщицького райвідділу міліції Сергій Семенків, до співробітників райвідділу міліції звернувся 18-річний учень профтехучилища. Хлопець розповів, що тривалий час в навчальному закладі йому не видавали стипендію. Тож він попросив правоохоронців розібратися у ситуації.

Міліціонери встановили, що щомісячні грошові виплати замість учня отримував майстер виробничого процесу. Він підробляв підпис хлопця у відомості про отримання стипендії та привласнював чужі гроші. За кілька місяців збагатив власну кишеню на понад 4 тисячі гривень.

Понести відповідальність доведеться і бухгалтеру училища, яка допомагала вчиняти майстру протиправні дії. Вона підробляла документи та вносила недостовірну інформацію у відомості щодо виплати стипендії.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Бухгалтеру навчального закладу інкримінують одразу дві статті Кримінального кодексу України – 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 366 ККУ (службове підроблення). Дії майстра кваліфіковано за статтею 366 ККУ .

На даний час слідчі завершили досудове розслідування. Матеріали кримінального провадження направлено до суду.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині на варті ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ