Вишиванка - символ української нації

Вишиванка - символ української нації

04.03.15 01:14 0 962
сучасна чоловіча вишиванкаПодії, які зараз відбуваються в нашій країні, спричинили сплеск небувалого розвитку патріотичності. Українці почали уособлювати себе як націю, самобутню і неповторну. А символом України завжди була вишита сорочка. Така сорочка для нашого народу служила оберегом, і наші предки свято вірили, що сорочка здатна оберігати того, хто її носить від лиха та нещастя. Вишивання з давніх давен було улюбленим заняттям українок. Кожен регіон нашої країни мав свої характерні особливості. По вишивці можна було визначити звідки походить ця людина. Спочатку вишиту сорочку носили в традиційно українському костюмі, але на початку двадцятого століття вишиванка знаходить своє місце в поєднанні з європейським костюмом, що і залишилося до цього часу.

З розвитком суспільства вдосконалювалася і вишита сорочка, і візерунки на ній. Але, хоч і зараз їй притаманні риси сучасності, своєї самобутності вона не втратила. Вишиванка - це єднання сучасного покоління з минулим , з нашими предками, вона ніби нагадує нам про наше коріння, звідки ми родом. В гардеробі сучасного чоловіка вишиванка займає особливе місце. Вона символ національно свідомої людини. Сучасна вишиванка дещо змінила свій крій, кольори та орнамент, але не змінила своєї суті.

Сьогодні наші народні майстрині пропонують широкий вибір різних вишиванок, залежно від уподобань. Традиційні народні техніки (низь та занизування) змінилися на більш сучасні хрестик та гладь. Кольорова гама також різнобарвна від ніжних сіро- голубих, до яскравих зелених та помаранчевих. На різноманітних сайтах в Інтернеті ви зможете знайти величезний вибір чоловічих вишиванок, різних за ціною, та дизайном, але пам’ятайте одне, що вибирати слід ту, що припала вам до душі, і тільки тоді ви отримаєте задоволення від її носіння, тільки тоді вона буде вам слугувати оберегом.
Источник: http://oleshchuk.com/cholovichi-vyshyvanky/ukrayinska-vyshyvanka-golubivka
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Промо-коды и купоны на ...
Наступна новина: У Рівному 9-річний хлопчик ...

КОМЕНТАРІ