Вінничина: «Взаємодія і підтримка малого й середнього бізнесу» (+фото)

Вінничина: «Взаємодія і підтримка малого й середнього бізнесу» (+фото)

05.03.15 11:40 0 608
Під такою назвою 4 березня у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Мирослава Продана.

Як зазначив посадовець, підтримка малого та середнього бізнесу є процес, який регулюється законодавчими положеннями на рівні держави.

«Діяльність фіскальної служби, у цій частині, спрямована на удосконалення та спрощення порядку ведення обліку і звітності для суб'єктів малого підприємництва, гарантування прав суб'єктів під час здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності? сприяння спрощенню дозвільних процедур та скороченню строку їх проведення»,- наголосив він.

Мирослав Продан також повідомив, що в 2014 році обласній фіскальній службі вдалося залучити ряд платників з інших регіонів, які виявили бажання бути на податковому обліку на Вінниччині. Це підприємства з Черкаської, Київської, Одеської областей та АР Крим, що займаються будівництвом житлових та нежитлових споруд, облаштуванням доріг, роздрібною та оптовою торгівлею товарами повсякденного попиту. Деякі з них були бюджетоутворюючими у своїх регіонах, отже від їх діяльності очікується щомісячно близько 2 млн.грн податкових надходжень.

Начальник Головного управління Державної фіскальної служби області надав роз'яснення щодо змін до Податкового кодексу, що введені в дію з початку 2015 року . Їх впровадження, окрім стабілізації економічної ситуації в Україні, має на меті спростити роботу малих та середніх бізнесменів. Зокрема, за словами посадовця, полегшилась робота платників податку на прибуток: із 1 січня такі платники вестимуть лише бухгалтерський облік, на основі якого і визначатимуть належну до сплати суму податку. Щодо платників єдиного податку, то для них ставки зменшилися. На Вінниччині всього зареєстровано майже 40 тис. платників єдиного податку. Якщо порівняти із січнем 2015 року, то спостерігається тенденція до збільшення кількості платників, які обрали таку систему оподаткування (їх стало більше на 734).

«Суб'єкти господарювання мають низку гарантованих прав,- підкреслив Мирослав Продан, - якщо внаслідок перевірки платник не погоджується із сумою донарахувань, він може подати адміністративне або судове оскарження. З початку 2015 року за позовами платників податків порушено 131 судова справа на суму 37096,41 тис. грн., з них фактично розглянуто, станом на 02.03.2015 р., 10 судових справ на суму 953,05 тис. грн.».

Керівник фіскальної служби області відповів на запитання журналістів, що стосувались податкового компромісу, штрафів та покарань за неналежне оформлення трудових відносин між робітником і підприємцем (розмір штрафу за працівників без трудової книжки з 1 січня 2015 року становить 30 мінімальних заробітних плат).













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: заходами 23,24 ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ