В Чернівецькій області взаєморозуміння на дорогах — запорука безпечного руху

В Чернівецькій області взаєморозуміння на дорогах — запорука безпечного руху

05.03.15 09:03 0 780
Статистика не дає відповіді на те, скільки дорожньо-транспортних пригод, в тому числі і трагічних, скоюється через нехтування водіями елементарних прийомів керування автомобілем.

У їх основі — повага до партнерів по дорожньому руху, прогнозування ситуацій, терплячість і зваженість.

Втім, ніяких додаткових аргументів не потрібно для того, аби збагнути, що засвоєння простих прийомів керування транспортним засобом формує стиль їзди, програмує виникнення ймовірних ризиків на дорогах.

Поради,які рекомендують працівники ДАІ, корисні і початківцям, і водіям зі стажем. Ось головні з них.

Водій завчасно повинен повідомити інших учасників руху про свої наміри. Для прикладу, при інтенсивному русі, ви хочете здійснити перестроювання, поворот, розворот, і тут дуже важливо повідомити про свій намір покажчиком повороту завчасно, а не коли Ви вже почали його виконувати. Відповідно Ваші сигнали будуть вчасно помічені, їх зрозуміють і більше часу буде у інших водіїв щоб зреагувати на виконання Вашого маневру.

Однак подача сигналів зарано може ввести інших водіїв в оману. Для прикладу, якщо хочете зупинитися за перехрестям, то вмикати покажчик повороту необхідно зразу після його проїзду. В іншому випадку учасники дорожнього руху можуть зрозуміти це як сигнал для виконання повороту.

Після виконання маневру необхідно перевірити чи вимкнуті сигнали покажчика повороту, щоб не дезорієнтувати інших водіїв. Звичка завчасно вмикати та вимикати сигнали покажчиків поворотів повинна бути доведена до автоматизму незалежно від того їдуть за Вами транспортні засоби чи вони відсутні.

Іноді на допомогу пригодяться сигнали показані рукою, звичайно якщо є поломка покажчика повороту в дорозі, або ж в яскравий день, коли сонце світить прямо в очі, тоді буває важко розгледіти ввімкнута лампочка сигналу повороту чи ні.

Дуже важливою є позиція автомобіля на проїжджій частині. Іноді для виконання правого повороту водій спрямовує своє авто трошки в лівіше, а це може трактуватися іншими водіями, як початок виконання повороту ліворуч і призвести до зіткнення.

Потребує особливої уваги для водіїв виконання лівого повороту на нерегульованому перехресті при інтенсивному русі, адже необхідно пропустити автомобілі, що рухаються назустріч. Іноді водій зустрічного транспорту зупиняється і надає можливість для виконання лівого повороту, однак в даному випадку необхідно пересвідчитись чи інші водії, які рухаються на зустріч зроблять те саме.

Дуже важливо надавати інформацію для водіїв, які рухаються позаду, про зміну швидкості, це дозволить завчасно водіям приготуватися для гальмування. Для цього перед тим як гальмувати необхідно декілька разів доторкнутися до педалі гальма, запрацює стоп-сигнал, який приверне увагу водіїв і вони відповідно будуть завчасно готові до виконання Вами гальмування.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові ...

КОМЕНТАРІ