Буковинські міліціонери спіймали зухвалого шахрая,який видавав себе за чиновника

Буковинські міліціонери спіймали зухвалого шахрая,який видавав себе за чиновника

05.03.15 11:11 0 569
Чернівчанин представлявся працівником районної держадміністрації та під приводом продажу комп'ютерної техніки виманював у довірливих громадян значні суми. Зловмисника міліціонери знайшли аж в Тернопільській області.

Схема шахрайства досить неординарна: зловмисник навідувався до магазинів продажу оргтехніки, спочатку цікавився можливістю встановлення комп'ютерних програм, а потім пропонував продавцям придбати за заниженою ціною ноутбуки, які нібито надходили до держустанов. Так на гачок до шахрая потрапив 23-річний мешканець селища Глибока.

Чоловік запропонував придбати портативний комп'ютер лише за 8500 гривень. Хлопець одразу погодився, адже вартість пропонованого товару сягає понад 30 тисяч гривень. Для переконливості псевдослужбовець привів покупця до райдержадміністрації, забрав гроші та попросив останнього зачекати у приймальні, поки він «погодить» з керівництвом остаточну ціну. Однак чоловік так і не повернувся. Коли ж потерпілий зрозумів, що його ошукали, звернувся до Глибоцького райвідділу міліції.

Правоохоронці провели ряд оперативно-розшукових заходів, котрі й допомогли встановити особу зловмисника. Ним виявився 37-річний мешканець Чернівців. Чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння шахрайств. Відомо, що зловмисник перебував у розшуку за скоєння аналогічного злочину у Тернопільській області. Також за такою схемою йому вдалося обдурити жителя Закарпаття.

За даним фактом слідчими Глибоцького райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Крім цього, міліціонери перевіряють причетність буковинця до аналогічних злочинів на території краю.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ