В Чернігівській області зведені загони ДСНС провели розвідку 1500 км. територій східних регіонів для визначення нових маршрутів перевезення людей

В Чернігівській області зведені загони ДСНС провели розвідку 1500 км. територій східних регіонів для визначення нових маршрутів перевезення людей

05.03.15 09:37 0 604
Наразі на сході України продовжують працювати дві аварійно-відновлювальні групи рятувальників Міжрегіонального центру швидкого реагування та Мобільного рятувального центру ДСНС.

Так, вже більше тижня у Донецькій області працює зведений загін рятувальників Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС на чолі з полковником Сергієм Біляєвим. У першу чергу, вони проводять розвідку територій аби віднайти можливі шляхи безпечного вивезення людей та доставки гуманітарної допомоги у населені пункти.

Цей загін вже має чималий досвід роботи в надскладних умовах. Адже ще влітку минулого року вони за два місяці повністю відновили Лисичанськ Луганської області та запустили заново життєдіяльність міста. Крім того, вони, під пострілами куль доставляли гуманітарну допомогу у такі міста Луганщини, як Золоте Поле, Гірське, Попасне, Лисичанськ, Первомайськ.

Тож ці рятувальники вже знають, яким чином віднайти безпечні маршрути, здійснити організований вивіз людей та доправити гуманітарну допомогу. Крім того, зведений загін проводить ремонтні роботи та допомагає місцевий владі та жителям відновити зруйновані будівлі. Ведеться також робота щодо підготовки бомбосховищ до подальшої можливої експлуатації.

Зокрема, вчора, 2 березня, мобільна група Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України обстежила та провела роботу по підготовці захисних споруд (бомбосховищ) на вулицях Краматорська: Вознесенській, Шкадинова, Богдана Хмельницького, Пролетарській, Ордженікідзе та Шкільній. Таким чином рятувальники розчистили об`єкти та вивезли 18 тонн побутових відходів.

Крім того, зведений загін самостійно запропонував місцевій владі Слов’янська допомогу у відновленні покрівлі Штабу територіальної оборони. Вже найближчим часом розпочнуться ремонтні роботи.

Нагадаємо, що з 23 лютого у Донецькій області працює зведений загін Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України у кількості 30 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки.

За ввесь період роботи зведений загін вже провів розвідку 520 км. територій та автошляхів, а також доставив та розвантажив 10 тонн гуманітарної допомоги для населення у смт. Миронівський Донецької області.

У той же час, у Луганській області продовжують роботу рятувальники Мобільного рятувального центру на чолі з Сергієм Лавриненком.

Цей загін вже неодноразово вивозив людей з небезпечних територій. Тисячі врятованих життів, серед яких маленькі діти, на рахунку самовідданих рятувальників Мобільного рятувального центру Сергія Лавриненка.

Саме завдяки героїзму цих рятувальників, на початку лютого, на броньованих КРАЗах, із селища Чернухіно, що постійно піддавалося обстрілу з боку терористів і майже унеможливлювало процес евакуації звідти людей, було вивезено 142 людини, у тому числі 20 дітей. Людей вивозили практично з-під куль. Для цього рятувальники декілька разів на КРАЗах заходили в місто і кожен раз розраховували новий маршрут задля безпеки людей.

Наразі рятувальники продовжують шукати нові безпечні маршрути вивезення людей з міст та сіл Луганської області. Вчора, 2 березня, рятувальники зведеного загону провели розвідку маршрутів до 9 населених пунктів та районів Луганської області з метою організації та проведення робіт, пов’язаних з доставкою гуманітарних вантажів та можливим вивозом місцевих мешканців у разі артилерійських та мінометних обстрілів з боку сепаратиських формувань.

Крім того, за ввесь період роботи зведений загін вже провів розвідку 1080 км. територій та автошляхів, а також доставив та розвантажив більше 30 тонн гуманітарної допомоги для населення Сєвередонецька, Новотошківки, Троїцького, Попасного.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі міліціонери ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ