В Чернігівській області проводиться профілактична робота за місцем проживання людей

В Чернігівській області проводиться профілактична робота за місцем проживання людей

05.03.15 09:21 0 570
На Чернігівщині з початку року зареєстровано 230 пожеж внаслідок яких загинуло 37 та травмовано 7 громадян. Як свідчить аналіз, більшість загорянь і трагічних випадків трапляється у сільській місцевості переважно у помешканнях непрацюючого населення. Основними причинами лиха є необережність під час куріння та порушення заходів пожежної безпеки при користуванні опалювальними приладами або електрообладнанням. З огляду на це, рятувальники постійно приділяють значну увагу проведенню серед населення відповідної роз’яснювально-профілактичної роботи.

Так, 3 березня співробітники обласного Управління ДСНС України спільно з представниками сільської ради та соціальної служби здійснили обхід житлового сектора у селі Красилівка Козелецького району, де нещодавно трапилося 2 пожежі з трагічними наслідками.

Під час обходу перш за все були відвідані помешкання багатодітних сімей, людей похилого віку, інвалідів та безробітних. В ході цього рятувальники перевірили в їх оселях протипожежний стан приладів опалення, електромереж та роз’яснили населенню заходи профілактики пожеж і порядок дій в разі їх виникнення. Також акцентовано увагу людей на необхідності безумовного виконання правил безпечної поведінки в разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів та небезпеці тонкої криги водойм. Окрім того, у місцевій школі рятувальники провели з дітьми тематичне заняття з безпеки життєдіяльності. Під час даних заходів мешканцям села були роздані наочні профілактичні пам’ятки й листівки.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ