Керівники Рівненщини на координаційній нараді у прокуратурі області спільно спільно вирішували проблеми регіону

Керівники Рівненщини на координаційній нараді у прокуратурі області спільно спільно вирішували проблеми регіону

05.03.15 09:08 0 586
Прокурор Рівненської області Сергій Кубрак провів 03.03.2015 координаційну нараду керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності та корупції на території регіону.

У роботі наради взяли участь керівники органів влади та місцевого самоврядування, військового управління Рівненської області. Серед запрошених – керівники структурних підрозділів обласних апаратів прокуратури, органів внутрішніх справ, Служби безпеки України, а також міськрайпрокурори, начальники районних відділів міліції.

Під час заходу прозвучали дані щодо криміногенної ситуації у Рівненській області в 2014 році та проаналізовано ефективність заходів, що їх вживали правоохоронці задля підвищення рівня захисту прав і свобод громадян та інтересів держави.

Зокрема, учасниками наради відзначено, що завдяки злагодженим зусиллям усіх правоохоронних органів, а також співпраці із громадськістю вдалося вплинути на стабілізацію криміногенної обстановки в регіоні. Як результат – рівень злочинності у області є одним із найнижчих в державі і становить 90,6 злочинів на 10 тис. населення. Посилено ефективність запобігання і протидії корупційним проявам, зокрема у діяльності медичних закладів та військових комісаріатів під час роботи з особами, що підлягають мобілізації.

« нам доводиться працювати в умовах військового вторгнення, коли триває боротьба за територіальну цілісність України. Необхідно об'єднати зусилля правоохоронних органів та усіх гілок влади, громадськості у протидії злочинним проявам, що посягають на суверенітет держави, конституційні права і свободи громадян», - з такими словами звернувся до присутніх прокурор області Сергій Кубрак.

Він зазначив, що потребує вжиття додаткових узгоджених заходів робота задля збереження державного кордону, утвердження законності й правопорядку в області, зокрема, що стосується протидії злочинів проти власності, у сфері господарської діяльності, бюджету (його дохідної та видаткової частин). А також потребує вирішення актуальна проблема, притаманна саме Рівненській області, пов'язана із незаконним видобутком бурштину.

Серед пріоритетів залишається реальна боротьба з корупційними проявами, насамперед, у діяльності вищих посадовців області.

«Основною причиною корупції є тіньова економіка, яка зумовлює втрату державою надходжень до бюджету та отримання, в свою чергу, злочинцями надприбутків, частина яких йде на підкуп державних службовців, правоохоронців, суддів. А тому зусилля необхідно зосередити на виявленні та припиненні кримінальних правопорушень у сфері оподаткування», - зазначив прокурор області.

Своє бачення у взаємодії та вирішенні нагальних проблем висловили керівники усіх силових відомств області.

За підсумками наради розроблено низку заходів для підвищення ефективності запобігання та протидії на території Рівненської області злочинності та корупції.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові ...
Наступна новина: Початкова школа Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ