За касаційною скаргою прокуратури скасовано судові рішення,на підставі яких незаконно відчужено три протирадіаційні сховища у м. Рівне

За касаційною скаргою прокуратури скасовано судові рішення,на підставі яких незаконно відчужено три протирадіаційні сховища у м. Рівне

05.03.15 12:01 0 582
Органи прокуратури Рівненської області приділяють особливу увагу питанням захисту населення від можливих наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть виникати у теперішній час.

Зокрема, прокуратура області у листопаді 2014 року з метою захисту інтересів держави та повернення з чужого володіння трьох протирадіаційних споруд загальною площею понад 3 тис м кв. здійснила вступ у цивільну справу за позовом фізичної особи до ВАТ «Рівнельон» про визнання права власності на ці об'єкти.

Погодившись із доводами прокуратури Рівненщини, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 04.03.2015, скасував заочне рішення Рівненського міського суду від 18.05.2010 та ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 14.11.2014, на підставі яких зазначені об'єкти передано у приватні руки.

Справу направлено на новий розгляд до Рівненського міського суду.

Підставою для касаційного оскарження прокуратурою вищезгаданих рішень стало те, що судами при розгляді позовних вимог фізичної особи про визнання за нею права власності на зазначені сховища проігноровано низку вимог законів України, якими встановлено заборону приватизації та відчуження об'єктів цивільної оборони. А також залишено поза увагою той факт, що відповідач ? ВАТ ніколи не володів правом власності на зазначені об'єкти та останні не були предметом укладеного між сторонами договору купівлі-продажу.

Крім того, судами до участі у розгляді вказаної цивільної справи не було залучено представника регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області - органу, який у відповідності до законодавства наділений повноваженнями щодо розпоряджання та управління об'єктами цивільного захисту населення.

У подальшому прокуратура принципово відстоюватиме інтереси громадян та держави, використовуючи для цього усі надані законом повноваження.

Довідково: слідчим відділом прокуратури Рівненської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом винесення у травні 2010 року одним із суддею Рівненського міського суду неправосудного заочного рішення, на підставі якого незаконно відчужено у приватні руки три протирадіаційні сховища по вул. Фабрична, 12 у м. Рівне.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині триває ...

КОМЕНТАРІ