У Рівненській області додали весняним дням барв творчості

У Рівненській області додали весняним дням барв творчості

05.03.15 10:11 0 621
Веселковою виставкою різноманітних сувенірів завершили своє навчання випускниці курсів квіткарок у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. На додачу до посвідчення вони отримали ще й сертифікати про опанування додаткового модуля «Сучасні технології виготовлення сувенірів та прикрас з різних матеріалів».

І ось тепер кожна із слухачок, направлених на навчання центрами зайнятості Чернівців, Рівного, Володимирецького, Гощанського, Здолбунівського, Костопільського, Корецького, Млинівського районів, презентувала свої маленькі рукотворні дива.

А починалося все непросто. Жінки зізнаються, що більшість з них до цих курсів і не думали, що здатні щось створити самотужки, а на перспективу самореалізації у напрямі виготовлення сувенірів та декорування дивилися доволі скептично. А тепер відчули – вони багато можуть, уміють і здатні розвиватися. Дехто вже зараз зрозумів, що такі уміння можна конвертувати й у комерційний проект і зробити красиве захоплення основою невеличкого бізнесу.

Викладач Тетяна Семенюк упевнена, що навчитися робити красиві декоративні речі, які додадуть радості і затишку домівці, зроблять оригінальним подарунок, може кожен. А випускниць цієї групи хвалить за старанність, винахідливість та прагнення вдосконалюватися. Слухачки теж вдячні молодій наставниці за креативність і натхненність.

Під час навчання слухачки опанували технології виготовлення штучних квітів з текстильних матеріалів, моделювання з паперу та картону (квілінг, орігамі, витинанки), виготовлення квітів у техніках «канзаші» та бісероплетіння, створення ляльок-мотанок. Застосуванню лози у квіткових композиціях для прикрашання інтер'єру навчала жінок майстер виробничого навчання Валентина Голуб.

Теплу хвилю замилування викликає справжнісінький «батальйон» різноманітних ляльок-мотанок – круп'яничок, берегинь, травничок. Ретельно, з любов'ю і розумінням традицій створювали їх слухачки під керівництвом викладача Ірини Танасюк. Випускниця Ольга Самчук розповіла, як у Костополі організовували благодійну акцію з виготовлення оберегів для наших воїнів, котрі захищають рідну землю від ворогів. «Одна моя лялечка була у кишені бійця-земляка і благополучно повернулася разом з ним із зони АТО», – з гордістю зазначила Ольга.

Юлія Толмачова з Чернівців зізналася, що, вирішивши поїхати на навчання в Рівне, й не сподівалася, що опанує такі різноманітні техніки виготовлення сувенірів та прикрас, а ще побоювалася проживання у гуртожитку. І ось тепер Юлія повертається на Буковину з гарними враженнями про навчання, викладачів і проживання у гуртожитку. Вона вже вміє творити прекрасні речі, має нові задуми, натхнення і… буклети про можливості навчання у Рівненському ЦПТО ДСЗ, які роздасть у центрі зайнятості.

Ніжні витинанки, українські віночки, підвісні інтер'єрні прикраси, оригінальні цукерниці з ниток, квітучі деревця із серветок, подарункові коробки – всі ці вироби виготовлені з доступних і зовсім недорогих матеріалів, але найціннішими тут стали тепло жіночих рук, любляче серце і прагнення оберегти найближчих та найрідніших. У навчальному закладі пишаються своїми випускницями-майстринями і зичать їм барв весни кожного дня.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Музика: "Боронити ...
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ