У Житомирі міліціонери викрили нелегальний пункт прийому металобрухту,з якого вилучили понад 10 тонн металу

У Житомирі міліціонери викрили нелегальний пункт прийому металобрухту,з якого вилучили понад 10 тонн металу

05.03.15 09:37 0 674
Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили у дворі приватного будинку понад півсотні автомобільних акумуляторних батарей, лом кольорового та чорного металу та ваги. Жодних дозвільних документів для діяльності пункту прийому металобрухту власник домогосподарства не мав.

Про функціонування підпільного осередку у приватному секторі дільничні інспектори Житомирського МВ УМВС дізнались від місцевих жителів, працюючи на території обслуговування. Домогосподарство, про яке йшлося, розташоване, практично на околиці обласного центру і, за словами очевидців, до нього частенько навідуються підозрілі особи.

Відтак працівники міліції, отримавши необхідну судову постанову, провели обшук в домоволодінні, як з'ясувалось, вщент заповненому брухтом. Металеві запчастини, дроти, труби, будівельні матеріали, посуд та безліч іншого знаходились на подвір'ї та у підсобних приміщеннях господарства. Також на місці події було виявлено промислові ваги.

- З подвір'я 45-річного чоловіка вилучено 54 автомобільних акумулятора, понад 1,5 тонни алюмінію, 45 кг міді та понад 9 тон брухту чорного металу, - повідомив заступник начальника Житомирського міськвідділу Володимир Богдан. – Цілком можливо, що частина з цих речей може виявитись краденими, відтак нині ми перевіряємо походження автомобільних запчастин, дротів та іншого майна.

Усе виявлене красномовно свідчить про функціонування пункту прийому металобрухту, проте жодних дозвільних документів для здійснення такої діяльності господар не надав.

Відтак нині розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України. Здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту караються штрафом від 500 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 100 до 200 годин.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ