На Львівщині триває операція "Первоцвіт"

На Львівщині триває операція "Первоцвіт"

05.03.15 12:02 0 612
З метою збереження ранньоквітучих видів рослин на Львівщині проводиться щорічна операція «Первоцвіт», яка триватиме до кінця травня.

Під час проведення операції, правоохоронці спільно з інспекторами екологічної інспекції та працівниками лісової охорони здійснюють рейди щодо боротьби з несанкціонованим збором і торгівлею рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної книги України рослин.

До попередження та припинення правопорушень, пов'язаних з незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією рідкісних рослин, залучалося понад 650 працівників міліції та понад 250 представників громадськості. На вже проведено 23 рейди.

До прикладу, в одному зі сіл Золочівського району, правоохоронці виявили жінку, котра торгувала підсніжниками. Ранньоквітучі квіти у неї вилучено, складено адміністративний протокол за ст.160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) КУпАП. Матеріали скеровано на розгляд до суду.

Правоохоронці закликають всіх небайдужих громадян не залишати без уваги жодного факту торгівлі перших весняних квітів. Крім того, буди небайдужими і самим не зривати первоцвіти заради збереження їх краси для майбутніх поколінь.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами ВДІМ УГБ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За касаційною скаргою ...
Наступна новина: На Волині працівники ...

КОМЕНТАРІ