Закарпаття: на Берегівщині міліція проводить операцію "Первоцвіт-2015"

Закарпаття: на Берегівщині міліція проводить операцію "Первоцвіт-2015"

05.03.15 09:24 0 627
У Берегові триває операція під умовною назвою"Первоцвіт". Її мета – збереження рідкісних видів рослин, що знаходяться під загрозою зникнення і, відповідно, припинення торгівлі ними на території Берегівщини.

Щороку, у період з лютого по травень, відбувається масова несанкціонована торгівля рідкісними видами ранньоквітучих занесених до Червоної книги України рослин. Особливого розмаху попит на весняні квіти набуває напередодні жіночого свята – 8 Березня та Великодня.

Задля запобіганню та протидії цьому співробітниками міліції громадської безпеки Берегівського районного відділу міліції проводиться комплекс заходів, зокрема роз'яснювальна робота серед місцевих жителів.

Правоохоронці систематично проводять рейдові перевірки у місцях збуту декоративних рослин та ринках, спрямовані на припинення збору, перевезення та торгівлі первоцвітами.

Берегівський райвідділ міліції попереджає громадян про відповідальність за знищення та продаж рослин, які знаходяться під загрозою зникнення. За порушення вимог щодо охорони видів рослин, занесених до Червоної книги України, особа нестиме адміністративну відповідальність згідно зі ст.90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Правопорушення тягне за собою покарання у вигляді накладення штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-510 грн.) з конфіскацією незаконно добутого.

А також міліція закликає берегівчан не купувати підсніжники та інші квіти, занесені до Червоної книги, адже якщо зростатиме попит, зростатиме й пропозиція, і боротися з цим негативним явищем буде складно.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінницькі митники і ...

КОМЕНТАРІ